Hotii de animale din Zorleni, au primit mandate de arestare

Publicat:

Judecatoria Vaslui a emis mandate de arestare preventiva pe numele a 2 barbati din comuna Zorleni, care sunt cercetati de catre politisti pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

In dimineata zilei de 20.03.2014, la numarul de urgenta 112, un barbat din comuna Muntenii de Jos a sesizat faptul ca, pe timp de noapte i-au fost sustrase din curtea locuintei 4 bovine, o cabalina si o caruta. Politistii Sectiei de Politie Rurala 1 Vaslui au efectuat cercetari cu privire la aspectele sesizate, iar in urma investigatiilor efectuate i-au identificat pe Catalin. T, de 32 ani si Marin. B, de 40 ani ambii din localitatea Popesti, comuna Zorleni.

Cei doi au patruns fara drept in curtea persoanei vatamate, au sustras animalele si caruta si apoi s-au deplasat in localitatea de domiciliu. Au ascuns initial animalele in padure, apoi le-au dus la locuinta lui Marin.B. In momentul in care a observat politistii, B.Marin a scos animalele pe un ses, unde a fost prins de politisti.

La activitatile de identificare a celor doi barbati au participat si politisti de la Sectiile de Politie Rurala 3 Barlad si 7 Banca, de la Serviciul pentru Actiuni Speciale, precum si jandarmi ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui. Prejudiciul, in valoare de aproximativ 10.000 lei, a fost recuperat in totalitate.

    „Impotriva celor doi barbati, politistii Sectiei de Politie Rurala 1 Vaslui au luat masura retinerii pentru 24 ore. Ulterior au fost prezentati la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui, respectiv Judecatoria Vaslui. Instanta a admis propunerea Parchetului si a emis mandate de arestare preventiva pe o perioada de 30 zile, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.
    T. Catalin si B. Marin sunt cunoscuti cu antecedente penale pentru infractiuni savarsire cu violenta si infractiuni de furt. „a declarat Mihaela Straub, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img