Iată ce poţi trata cu aloe vera! Leacuri pe care trebuie să le ştii

0
92

Folosită încă din Egiptul Antic, aloe vera are numeroase calităţi dovedite. Află ce probleme de sănătate poţi ameliora cu acest remediu considerat „planta nemuririi” sau „elixirul tinereţii”.

Aloe vera era folosită de egipteni, romani şi greci, care îi descoperiseră beneficiile în ceea ce priveşte calmarea arsurilor pielii şi revigorarea trupului. Studiile ulterioare aveau să confirme aceste calităţi descoperite de oamenii din Antichitate, motiv pentru care interesul pentru această plantă a crescut. Planta este utilizată pe scară largă în numeroase tratamente naturiste sau cosmetice.

În compoziţia aloei vera intră în jur de 200 de substanţe, dintre care 80 au calităţi terapeutice. Printre altele, planta are în compoziţie: vitamine (A, B4, B9, B12, C, E), minerale (calciu, cupru, crom, magneziu, seleniu, zinc, sodiu, potasiu, mangan), agenţi antiseptici, fitosteroli, zaharuri (printre care monozaharide – glucoză şi fructoză -, şi polizaharide), antioxidanţi şi aminoacizi. Bogăţia de substanţe active îi conferă aloei vera acţiune imunostimulantă, hepatoprotectore, antioxidantă, antiinflamatoare, antidiabetică şi antitumorală.

 

Sub ce formă se poate administra

 

Suc: se obţine din partea pieloasă a frunzelor. Doza maximă care se poate administra este de 50 de ml.

Gel: este preparat din porţiunea „cărnoasă” a frunzelor. Este utilizat intern sau extern, plin aplicare pe porţiune care urmează a fi tratată. Gustul gelului poate fi îmbunătăţit cu sucuri de fructe.

Capsule: doza zilnică recomandată este de 200 – 300 mg. 

 

Balsam calmant pentru pielea arsă sau iritată

 

Calităţile antiinflamatoare, antiseptice şi cictrizante ale aloei vera recomandă planta în caz de arsuri uşoare (precum cele solare), iritaţii cutanate, înţepături de insecte şi în dermatită. În cazul arsurilor uşoare, se despică o frunză de aloe vera şi se aplică direct pe piele. În dermatită şi înţepături de insecte, se aplică gel de aloe vera până se observă îmbunătăţiri. Se pot observa ameliorări şi în eczeme şi psoriazis.

Continuarea pe clicksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.