Iata care sunt cele 7 recorduri mondiale stabilite de romani. Cel mai interesant e numarul 3

0
66

Romanii au recorduri. Diverse si inedite, dupa chipul si asemanarea natiei. Unele din ele sunt fain-frumos inscrise in Guinness Book/Cartea Recordurilor.

Oficialii de la Guinness World Records au facut de-a lungul timpului mai multe vizite in tara noastra pentru a omologa o serie de performante mondiale, care mai de care mai cu mot. De la oale imense de sarmale si gulas, la adunari prin care conationalii nostri si-au manifestat respectul fata de valorile traditionale.

Iata 7 recorduri mondiale trecute pe vesnicul raboj al Guinnes Book, de la Wall Street citire!

1. Cele mai multe sarmale gatite intr-o singura oala: au cantarit 2.960 kg, au fost pregatite la Odorheiul secuiesc si mancate de muuult, mai exact din 2014.

2. Cea mai mare oala de gulas le-am smuls-o ungurilor din istorie, in 2007, la Baia Mare, cand 7.200 de litri de carne-cartofi-paprika au fost omologate de reprezentantii Guinnes Book.

3. Cel mai lung carnat a fost realizat la Ploiesti in 2014 si era cam cat una din autostrazile de glorie ale guvernului: 62,745 km!

4. Cea mai mare hora din lume a avut loc la Slatina, pe 24 ianuarie 2006, cand, de ziua unirii lui Cuza, 13.828 de persoane au reusit sa NU se calce pe bataturi.

5. Cea mai mare adunare de oameni imbracati in costume populare a pus Bistrita pe harta recordurilor, pe 14 mai 2017, odata cu cei 9.643 de purtatori de ii, ilice si opinci.

6. Cel mai mare numar de scrisori primite intr-o viata reprezinta un record detinut de Gabriel Antoniu Lavrincic, din Salaj, care intre 1987 si 1991, a primit in jur de 22.118 scrisori de la prietenii sai aflati in URSS. Mai mult ca sigur e si un record neomologat de scrisori citite de KGB in contul unei singure persoane!

7. Cel mai in varsta pianist in activitate – regretata Cela Delavrancea, fiica cea mare a scriitorului Barbu Stefanescu Delavrancea, nascuta pe 15 decembrie 1887, care a avut si o longevitate concertistica extraordinara, sustinand-si ultimul concert la varsta de 103 ani!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.