Idee de afacere in plina criza de coronavirus. O ieseanca produce masti din bumbac. „Cererea este foarte mare. Vindem 300 de masti pe zi, dar sunt mai multe solicitari” – FOTO, VIDEO

0
75

O tânără antreprenoare din Iași a avut o idee inedită. Pentru că nu a mai găsit măști la farmacii și clienții îi solicitau să le producă în atelierul său, aceasta s-a pus pe treabă. A început să le confecționeze în spațiul unde deja confecționa produse pentru gravide și bebeluși, iar de o săptămână cererile curg. „Cererea este foarte mare. Recomand ca toți cei care au un atelier de producție, care au o linie de producție, să facă așa ceva pentru că necesitatea există și solicitări sunt. Toată lumea poate să le facă și recomand să le facă. Solicitări sunt pentru toată piața”, spune Iuliana Șoșu.

Ieșeanca susține că s-a consultat cu specialiști din domeniul medical pentru ca măștile produse să fie utilizate.

„Am discutat cu mai multe cadre medicale, cu asistente din mai multe spitale din Iași sau cu posesori de lanțuri de farmacii care se confruntă și ei cu aceeași criză”, povestește Iuliana Șoșu, fondatoarea Meșterul de Perne SRL.

Aceasta mai spune că era întrebată de ce nu face măști.

„Ni s-a solicitat să facem măști. Ne-au întrebat clienții «nu faceți măști?», pentru că nu se mai găsesc în farmacii. Eu însămi am căutat în vreo 5 farmacii și nu am găsit să cumpăr. Am zis că, totuși, trebuie să găsim o soluție. Fac de vreo săptămână măștile acestea. Sunt măști cu un strat sau două de bumbac. Cele cu două straturi sunt mai bune. Momentam producem 300 de măști pe zi. Cererea este mai mare”, mai spune Iuliana Șoșu.

Măștile, protecție primară

Aceasta susține că, așa cum au specificat și specialiștii din domeniul medical, măștile sunt pentru protecția primară.

„Vreau să atrag atenția asupra unui aspect. Măștile cu dublu strat de bumbac pe care noi le facem sunt sterile, dar ele trebuie purtate coroborat cu alte reguli de igienă. Spălat mâini, dezinfectat și păstrat distanța față de persoanele în jurul cărora te afli. Deci, dacă porți masca, nu înseamnă că ești protejat împotriva unui virus. Desigur că e o protecție primară. Măștile acestea filtrează particulele de praf, lichidele nevolatile. E o protecție primară”, explică ieșeanca.