Importanta cafelei in cura de slabire.Vezi detalii

0
95

Un american a reusit sa stranga peste 9 milioane de dolari pentru a dezvolta o retea de magazine de vanzare a unei retete de cafea care accelereaza procesul de slabire.  

„O beti dimineata si imediat nu mai aveti chef sa mancati nimic. Creierul primeste energie care nu provine din zahar, foamea dispare si sunteti liber”, spune inventatorul „Bulletproof diet”, citat de AFP. Potrivit Agerpres.ro, cafeaua lui Asprey este fara micotoxine, ciuperci minuscule care apar in timpul fermentatiei, la care se adauga o lingurita de unt si cateva picaturi dintr-un ulei pur.   

Acestuia i-ar fi venit ideea acestei retete in 2004, dupa o calatorie in Tibet, in care a baut ceai cu unt de iac. Impresionat de efectul energizant al bauturii si de faptul ca inlocuieste mancaruri cu multe calorii, a adaptat retetea la viata occidentala.

Deocamdata nu exista nicio cercetare cu privire la aceasta bautura. Sunt chiar specialisti in alimentatie care spun ca efectul acestei cafele in curele de slabire nu au chiar un efect „miraculos” si poate funtiona intr-o cura de slabire ca orice alta dieta care elimina multe alimente.  

In ceea ce priveste beneficiile cafelei simple in curele de slabire, s-au facut studii care au ajuns la concluzia conform careia cafeina ar reduce pofta de mancare si ar stimula termogeneza, un metoda prin care organismul genereaza caldura si energie.

In ceea ce priveste beneficiile cafelei pentru sanatate, exista studii care spun ca ii ajuta pe cei care sunt in depresii grave. Potrivit The World Journal of Biological Psychiatry, cercetatorii au ajuns la concluzia ca o ceasca de cafea pe zi ar scadea gandurile suicidale.   

Specialistii de la „Johns Hopkins” University spun ca o cafea bauta inainte de un examen, datorita cafeinei, ar ajuta puterea de concentrare si memoria celor care invata pentru examene.   

Mai trebuie notat, pe lista cu beneficiile cafelei pentru sanatate ca potrivit organizatiei „Food an Drug Administration”, substanta activa, cafeina, este folosita si in unele retete de medicamente ca un remediu impotriva somnolentei, a oboselii sau pentru ameliorarea unor dureri.   

De-a lungul timpului s-au format mai multe mituri legate de cafeaua solubila, denumita popular „ness” in Romania. Exista multe persoane care inca nu stiu care e mai sanatoasa si sa aleaga ness sau cafeaua clasica, preparata la ibric, filtru sau espressor.   

De fapt, ness-ul nu este altceva decat o cafea fara zat. Procesul tehnologic este unul destul de simplu: cafeaua este inghetata, apoi maruntita si deshidratata. Potrivit producatorilor, procesul tehnologic nu implica niciun fel de chimicale sau trucuri ascunse.  

Un mit pe care il invoca cei care nu stiu ce sa aleaga intre ness si cafeaua clasica este faptul ca prima varianta ar fi mult mai puternica, mai concentrata. Insa, potrivit studiilor stiintifice, cafeaua solubila nu este mai „tare”, chiar din contra. O ceasca de cafea de 150 mililitri de ness are aproximativ 50 de miligrame de cafeina, in timp ce una clasica are 80 de miligrame de cafeina.