Un desert rapid, care garantat va va iesi mult mai fain decat varianta din comert! Iata cum prepari niste rulouri umplute cu crema de vanilie, exact asa cum le-ar face bunicile noastre!
Ingrediente pentru aluat
1 cana apa
1 cana ulei zahar,
dupa gust sare
faina cat cuprinde
1 varf cutit amoniac
Ingrediente pentru crema
1 litru lapte
1 cana zahar
4 oua 1
cana faina
esenta vanilie
Curcubeu pe cerul gurii: Incearca cornuletele fragede cu bere, gata in 15 minute
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele pana se formeaza un aluat omogen.
Se intinde bine, se taie in fasii de 2 cm, dupa care se pun pe formele de rulouri si se prajesc in ulei.
Pentru prepararea cremei, se separa albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma se mixeaza cu zaharul. Se incorporeaza apoi si faina.
Se toarna compozitia intr-un vas in care s-a pus laptele si se da pe foc, amestecand usor, pana se ingroasa.
Se bat albusurile spuma, dupa care se ia compozitia de galbenusuri de pe foc. Dupa ce s-a racit, se amesteca bine cu albusurile si cu esenta de vanilie
Se umplu rulourile si se pudreaza cu zahar.