Indicele preţurilor de producţie din China a scăzut în iulie la un minim al ultimelor 17 luni, în contradicţie cu tendinţa ascendentă globală

0
57

Indicele preţurilor de producţie din China a scăzut în iulie la un minim al ultimelor 17 luni, în contradicţie cu tendinţa ascendentă globală, în condiţiile în care încetinirea activităţilor de construcţii a afectat cererea pentru materii prime. Cu toate acestea, creşterea preţurilor de consum a atins un maxim al ultimilor doi ani, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Astfel, indicele preţurilor de producţie a crescut cu 4,2% faţă de ingtervalul similar al anului trecut, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică (BNS), faţă de o creştere de 6,1% în iunie şi prognoza mediană a analiştilor de 4,8%.

Creşterea preţurilor de producţie din China a încetinit de la cel mai ridicat nivel din ultimii 26 de ani, atins în octombrie anul trecut, oferind factorilor de decizie politică o anumită marjă de manevră pentru a stimula economia în declin, chiar dacă băncile centrale din alte părţi se străduiesc să atenueze inflaţia cu creşteri agresive ale ratelor dobânzilor.

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.