Inedit! Romanii ar putea vorbi gratis in Republica Moldova de 1 decembrie (surse)

0
53

Marii operatori de telefonie din Romania ar fi agreat sa nu tarifeze nimic pe relatia Romania-Republica Moldova de 1 decembrie 2018, Ziua Nationala a Romaniei, au precizat miercuri pentru HotNews.ro surse apropiate procesului. Surse din industrie spun ca ar putea fi o decizie politica in acest sens, mai ales ca Guvernele Romaniei si Republicii Moldova sustin astazi o sedinta comuna la Palatul Victoria. Premierul Romaniei Viorica Dancila conduce, astazi, la Bucuresti, o sedinta comuna a guvernelor Romaniei si Republicii Moldova, cu participarea prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, si a ministrilor de resort din domeniile de interes comun. Potrivit unui comunicat al Guvernului, discutiile vor aborda stadiul si perspectivele relatiei bilaterale, inclusiv componentele sectoriale subsumate acesteia, cu evaluarea stadiului implementarii proiectelor de cooperare bilaterala derulate de Romania in Republica Moldova si explorarea optiunilor pentru noi proiecte de cooperare.

"Sedinta comuna a guvernelor Romaniei si Republicii Moldova reprezinta o oportunitate pentru impulsionarea agendei bilaterale, in perspectiva viitorului european al Republicii Moldova si avansarea proiectelor bilaterale de cooperare de relevanta strategica. Totodata, reuniunea are loc in contextul pregatirilor pentru asumarea, de catre Romania, a Presedintiei Consiliului UE, in primul semestru al anului 2019, fiind un prilej pentru incurajarea eforturilor Republicii Moldova in directia avansarii parcursului european si implementarii reformelor asumate in baza Acordului de Asociere cu UE", se mai precizeaza in comunicat. 

Republica Moldova si Romania au initiat negocierile pentru excluderea tarifelor de roaming / Premierul Pavel Filip, in urma cu saptamana: Poate reusim sa semnam acest acord pe 22 noiembrie la Bucuresti

Amintim ca saptamana trecuta, Guvernul de la Chisinau a anuntat ca Republica Moldova si Romania au initiat negocierile pentru semnarea unui acord interguvernamental care prevede ca cetatenii din ambele state vor putea vorbi la telefon fara a achita tarifele de roaming, un proiect in acest sens fiind aprobat miercuri, 14 noiembrie, de Executivul din Republica Moldova. „Poate reusim chiar in sedinta comuna a Guvernelor din Republica Moldova si Romania, care urmeaza sa aiba loc pe data de 22 noiembrie la Bucuresti, sa semnam acest acord”, a precizat cu aceasta ocazie premierul Pavel Filip.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.