joi, 28 martie, 2024

INEDIT! Zeci de MII de litri de URINA, colectati pentru a fi recliclati in..sticle de bere

Distribuie:

Publicat:

Un producator danez de bere foloseste cei 50.000 de litri de urina colectati de la cel mai mare festival de muzica din nordul Europei pentru a produce o noua marca de bere, destinata bautorilor care nu se feresc sa incerce ceva inedit, informeaza duminica Reuters. Numita “Pisner” — un joc de cuvinte ce combina cuvantul “pilsner”, care defineste un tip de bere, cu jargonul pentru urina — bautura nu contine de fapt dejectii umane ci este fabricata din orz provenind din culturi fertilizate cu urina umana utilizata in locul ingrasamintelor animale traditionale sau ai celor fabricati.

Cand a aparut stirea ca am inceput sa producem Pisner, multa lume a crezut ca filtram urina umana pentru a o pune direct in bere si am ras copios“, a marturisit Henrik Vang, director executiv al fabricii de bere Norrebro Bryghus.
Utilizarea, la o astfel de scara, a dejectiilor umane pe post de fertilizator este o noutate, potrivit Consiliului de Agricultura si Alimentatie din Danemarca, cel care a venit cu ideea a ceea ce ar putea deveni cea mai buna bere sustenabila si la moda si care a numit acest concept “beercycling” (reciclarea berii).

Daca ar fi avut chiar si cel mai mic gust de urina as fi pus-o jos, dar nici macar nu se observa“, a spus Anders Sjögren, care a participat la Roskilde Music Festival in 2015, potrivit sursei citate. Cei 50.000 de litri de urina colectati de la festival au contribuit la producerea unei cantitati de orz de bere suficient pentru a fabrica circa 60.000 de sticle de Pisner.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img