Dr. Ion Alexie, un doctor român din Las Vegas a explicat că există mai multe etape ale bolii COVID-19. De asemenea, a atras atenția că pacienții cu Covid pot avea nivelul de oxigen scăzut și să nu prezinte niciun simptom.
Care sunt etapele bolii Covid și când e cazul să mergeți de urgență la spital
„Boala COVID are mai multe etape.
Stadiul asimptomatic sau presimptomatic, în care pacienții nu au simptome sau au simptome minime.
Apoi urmează boala minimă, în care sunt simptome de febră, de tuse, foarte mulți au dureri de cap, dar încă nu au probleme cu respirația.
Este apoi faza moderată, când pacienții au probleme cu respirația, simt că nu pot să respire, dar încă oxigenarea lor e foarte bună, vedeți, mai mare de 94%.
După care vine o fază pre-critică, care este faza severă, în care oxigenarea scade sub 94%, în care rata respiratorie e mai mare de 30 și dacă mergeți la spital, mulți dintre pacienții internați au infiltrații pe mai mult de 50% din plămâni.
Ultima fază este faza critică, în care pacienții intră în insuficiență respiratorie, ajung pe ventilatoare, la terapie intensivă și, din păcate, la unii le cedează organele, ficatul, rinichii și mulți mor”, a subliniat specialistul.
Când chemi ambulanța
Dr. Ion Alexie, specialist de boli interne şi boli Infecţioase, din Las Vegas, SUA , explică într-o filmare distribuită pe rețelele de socializare care este semanlul de alarmă care trebuie ne determine să chemăm de urgență o ambulanță.
„Trebuie să vă măsurați oxigenarea. În momentul în care aveți constant sub 94% trebuie să discutați cu doctorul dumneavoastră și să vedeți dacă trebuie să vă internați. Cel puțin poate să vă facă o tomografie și să încerce tratamentele care vi se aplică dumneavoastră.
În faza mijlocie a bolii se folosesc și anticorpii
Regeneron, dar ei trebuie să fie folosiți destul de devreme în boală, nu când oxigenarea a scăzut, că atunci nu mai lucrează.