INS: In ultimii 5 ani, suprafețele cultivate cu meri au crescut cel mai mult din pomicultură

0
61

In anul 2017 comparativ cu anul 2012, suprafeţele cultivate cu meri au crescut cu 7,5%, până la 55.050,45 hectare, potrivit datelor transmise vineri de Institutul Național de Statistică (INS), printr-un comunicat de presă, scrie Mediafax.

În aceeși perioadă, suprafeţele cultivate cu peri au crescut cu 0,4%, până la 3.231,29 hectare, iar suprafeţele cultivate cu vii pentru struguri de masă au ajuns mai mari cu 2,5%, până la 5.351,19 hectare.

„Pomicultura este o activitate cu tradiţie în ţara noastră şi deţine un loc important în producţia agricolă. Principalele specii de pomi fructiferi cercetate au fost: meri, peri, caişi, piersici şi nectarini”, se subliniază în comunicatul de presă al INS.

Cele mai mari suprafeţe cultivate cu meri şi peri se regăsesc în macroregiunile unu, respectiv trei.

„România se numără printre ţările cu tradiţie în cultura viţei de vie, condiţiile de climă şi sol ale ţării noastre fiind favorabile pentru această cultură. Cea mai mare suprafaţă cultivată cu vii pentru struguri de masă se află în macroregiunea doi, care deţine o pondere de circa 80% din suprafaţa cultivată cu vii pentru struguri de masă”, se detaliază în comunicatul de presă al INS.

În schimb, în aceeași perioadă, suprafeţele cultivate cu caişi şi piersici au scăzut cu 12,9%, respectiv 3,8%, fiind de 2.361,81 hectare, respectiv de 1.693,28 hectare.

Macroregiunea doi deţine ponderea cea mai mare în ceea ce priveşte suprafaţa cultivată cu caişi şi piersici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.