Intalnire de suflet pentru handbalul vasluian

0
146

Modesti si fara mare tam-tam, peste 30 de foste glorii ale handbalului vasluian, sub coordonarea profesorului Liviu Gugles, au raspuns chemarii si au scos de la naftalina ce a mai ramas din echipamentul de joc, pentru a dovedi ca handbalul ramane o boala incurabila. Astazi, mare parte dintre ei abia fac fata performantei, dovada ca tricourile erau cam mici, pivotul Gabi Mardare fiind nevoit sa rupa maieul pentru a fi in rand cu colegii.

Insa, jocul nu se uita, iar putinii spectatori prezenti au avut parte de cateva faze spectacol, la care au contribuit toti cei prezenti.

“A fost o intalnire extrem de frumoasa, organizata de catre domnul profesor Liviu Gugles, in care marea majoritate a jucatorilor prezenti astazi au fost elevii dumnealui, atat la juniori, cat si la seniori, la echipa Metalul, Moldosin.

Dupa atatea ani, i-am gasit oleaca mai plini, oleaca mai grasuti, dar la fel de frumosi si cu o inima la fel de deschisa, cum au fost intotdeauna. Multumesc celor implicati pentru aceasta initiativa. Este un lucru pe care vrem sa-l facem an de an. Cu un colectiv asa de unit si asa de frumos, sper sa facem anual, cu mai multi spectatori, pentru ca astazi ne-a lipsit publicul. Cu o mediatizare mai buna, sunt convins ca vom avea mult mai multi iubitori de handbal alaturi de noi”, a declarat Nicu Aghitoaie, fostul presedinte al Moldosin Vaslui.

Veteranul intalnirii a fost proaspatul pensioner Gheorghe Pruteanu. La 65 de ani a dovedit ca are conditie fizica, alergand foarte mult si oferind cateva faze aplaudate de spectatori.

“Pentru mine, care sunt veteranul tuturor celor prezenti. Am 65 de ani si trei luni. Sunt foarte bucuros ca pot sa ma alatur celor tineri. Dupa atatea ani, chiar am facut fata jocului. Imi doresc tare mult sa ramana o traditie, deoarece aceste intalniri sunt cele mai frumoase din viata unui sportiv. E putin mai greu cu mingea, dar daca te pregatesti, eu cel putin fac pregatire, nu dai importanta greutatilor. Importanta este intalnirea, mai ales ca e o pasiune care nu se poate uita”, a declarat Gheorghe Pruteanu, fost jucator la Metalul Vaslui.

Multi dintre fostii handbalisti ai Vasluiului sunt oameni realizati, imprastiati in lume si in toata tara. S-au bucurat, atunci cand au auzit de revedere, iar mare parte din ei au raspuns invitatiei. Puterea exemplului acestor venerabili apostoli ai handbaluului i-a invatat pe multi dintre tineri sa creada in triumful vietii, dovada ca handbalul formeaza valori.

“Este o revedere placuta. Era nevoie de o asemenea revedere. Nu s-a mai facut pana acum o asemenea intalnire. E frumos ca am inceput de undeva. Speram sa nu fie ultima. Acum e mai greu pe teren. La varsta noastra, nimic nu mai e usor, dar cu putina ambitie si multa transpiratie, facem fata. Pana la urma e pentru noi, nu pentru altcineva. Handbalul e ca un microb. Nu scapi niciodata. Sunt aproape si de echipa actuala a Vasluiului, chiar daca stau departe. Cand ratez meciul de la tv, caut rezultatele”, a spus Ovidiu Pastrama, fost handbalist al Vasluiului, stabilit la Sibiu, unde a fost ofiter in armata.

Profesorul Liviu Gugles s-a dovedit si de aceasta data a fi o enciclopedie vie, povestind cate ceva despre fiecare in parte. Precizia datelor i-au determinat pe vasluienii din tribune sa strige de mai multe ori la antrenor, pentru a vorbi mai tare. Insa, omul puternic, Gugles, s-a inmuiat la reintalnirea cu fostii elevi, varsand o lacrima de fericire.
“O revedere de suflet. A fost o intalnire intre generatii. Generatia Metalul si cea a Moldosinului, cea care a facut performanta, urcand in prima liga, unde a stat sapte ani. Poate rezistam in continuare, daca situatia era alta atunci. Am avut alaturi de noi sportivi de valoare, care au facut cinste handbalului vasluian. S-au descurcat si acum pe teren. Am observat si cateva carente, insa nu am ce sa mai fac, datorita varstei. Am vazut pe fiecare, iar ceea ce faceau in tinerete nu a fost uitat”, a povestit Liviu Gugles.

La intalnirea de suflet au participat Marian Mitrache, Gabriel Mardare, Gabriel Cozma, Marius Cernat, Constantin Pandelea, Viorel Andrei, Theodor Todica, Costica Craciun, Ovidiu Pastrama, Liviu Iacob, Gheorghe Petrea, Dorel Chelaru, Daniel Ciobotaru, Sandu Donosa, Catalin Macovei, Mihai Ionescu, Catalin Mocanu, Dan Mucenica, Florin Hagiu, Virgil Ghergut, Nicolae Cosma, Gheorghe Pruteanu, Laurentiu Cozma, Sorin Balan, alaturi de profesorii Liviu Gugles, Virgil Bedicov si oficialii Nicu Aghitoaie si Vasile Profir.