INTERVIUL BZV.RO -Povestea vasluianului Denis Hanganu: de pe scena Primariei Husi in distribuția marilor teatre bucurestene

0
270

Se numeste Denis Hanganu, are 24 de ani si este din judetul Vaslui mai cu exactitate, din localitatea vasluiana Rasesti, comuna Dranceni . E pasionat de teatru si in egala masura de cinematografie" ( in sensul in care facultatea e si de actorie de film si absolvind-o practic te intereseaza ambele oricum). . A muncit mult, a avut răbdare, iar acum se bucura si culege laurii muncii sale .  Pe Denis il puteti vedea in spot-uri tv, videoclipuri si bineinteles, in mai multe teatre din București, unde i-au fost distribuite roluri . Denis Hanganu nu a uitat de unde a debutat in lumea asta frumoasa a teatrului si cu multa ambitie si daruire de pe umila scena de la Primaria Husi s-a proiectat direct pe scenele marilor teatre bucurestene si in aparitii tv . 

REP BZV : Incepem printr-o scurta prezentare. Esti din judetul Vaslui si anume de unde ?

Denis : Salut, numele meu e Denis si da, sunt din judetul Vaslui, mai exact de la capatul estic al Uniunii Europene, dintr-un loc care din punct de vedere teritorial intersecteaza aproape patru granițe ( cea dintre Romania si Republica Moldova, dar si cea dintre judetul Vaslui si judetul Iasi), acest loc numindu-se Albita. Practic acolo am crescut, in satul Rasesti de langa vama Albita.

REP BZV :Cum de actorie, de unde aceasta pasiune si cand a fost prima oara cand ai urcat pe o scena?

Denis : Nici eu nu stiu. Asa cum am mai declarat de-a lungul timpului, eu am mers cu drumul, si spre norocul meu rezultatele nu au intarziat sa apara. In ceea ce priveste prima aparitie pe scena, s-a intamplat la final de clasa a-8-a, la Caminul Cultural din satul natal. Tin minte ca am jucat impreuna cu un bun prieten in minisceneta "Aspirina si piramidonul". A fost o mare provocare daca stau putin si analizez retrospectiv lucrurile. Au urmat apoi, fara sa exagerez, zeci de aparitii in cadrul liceului, unde profitam la maximum de fiecare concurs/festival organizat de liceu, doar-doar sa mai joc in vreo doua scenete pe scena Primariei din Husi. Intr-un teatru profesionist am debutat la finalul anului I de studiu, intr-un spectacol din cadrul stagiunii Teatrului National din Bucuresti.

REP BZV :Care sunt cele mai notabile realizari in cariera ale tale pana in acest moment ? Bineinteles, daca ni le poti enumera.

Denis : Inca sunt in punctul in care pot afirma ca e usor prematur sa mentionez mari realizari la cei 24 de ani ai mei, insa daca am enumera dintre cele existente, ar fi totusi de precizat cateva aspecte si anume faptul ca am absolvit cu brio ciclurile de Licenta și Master in Actorie (chiar in vara lui 2018),  actualmente colaborez cu 6 teatre din Bucuresti. Vara trecuta, dupa o selectie nationala riguroasa, am fost ales la "10 pentru Film", in cadrul TIFF (unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa), iar in ceea ce priveste viitorul apropiat, ne vom vedea pe micile ecrane in cadrul unei noi productii TV. Si eu sunt nerabdator pentru mai multe detalii, dar toate la timpul lor. Într-o alta ordine de idei, nu astea reprezinta mari realizari pentru mine, ci faptul ca in timpul celor 5 ani de cand sunt in capitala, am reusit sa ma cunosc in adevaratul sens al cuvantului, sa ma descopar si sa ma dezvolt in mod simultan, sa cresc frumos, sa fiu putin mai intelept si tind sa cred ca timpul e de partea mea.

REP BZV :Ce sfat le oferi celor din judetul nostru care doresc sa urmeze actoria? Ii incurajezi sa aleaga acest drum?

Denis : Sfat? Sa aiba multa incredere in instinctul lor. Eu n-am fost neaparat un adept al sintagmei "Urmeaza-ti visul!", dar cu toate astea, cred cu tarie in ea. In cazul meu a fost mai mult vorba de instinct, asa ca eu mi l-am urmat puternic, fara rezerve si cu incredere. Acum, excluzand orice urma de regret, pot afirma in mod cert faptul ca din pacate sistemul educational indreapta elevii in mod indirect spre un tip de competitivitate deloc benefica daca e sa analizam efectele indelungate. Astfel, multi elevi ajung sa isi focalizeze atentia doar in cadrul efortului de a acumula note mari ori ghidati "optional-obligatoriu" de catre profesori (aproape in unanimitate) doar spre matematica, fizica, informatica, istorie (dupa cazul profilului), de parca restul materiilor ar fi complet irelevante. E super pentru cei care chiar iubesc fizica si chimia, dar ingrijorator pentru aspiratiile celor care intrevad si altceva pentru viitorul lor. E ciudat ca toata lumea realizeaza aspectul asta, dar nimeni nu-l recunoaste ori nu si-l asuma ( si aici ma refer doar la profesori). Revin si spun cu sufletul deschis ca ar trebui real sa ne pese mai mult de cei din jurul nostru si ar fi mai mult decat frumos daca in fiecare elev cadrele didactice ar vedea un potential diferit si l-ar trata ca atare. Timpul ne va demonstra ca zapacitul de astazi va deveni actorul de maine, cel putin asta a fost cazul meu. Altfel, da, e usor sa feliciti la final, insa eu sunt un impatimit al vorbei care spune: "procesul, nu succesul!". Asa ca doresc curaj tututor celor care au de gand sa aleaga actoria (sau orice altceva), ii sfatuiesc sa vina sa dea admitere la U.N.A.T.C, motivati, increzatori in fortele proprii, iar pentru alte mici detalii le pot raspunde pe retelele de socializare.

REP BZV :Este o parere rea la nivel national despre judetul Vaslui. Te-a afectat asta in vreun fel in drumul tau?

Denis :Niciodata. Eu, invatat fiind de bunicul meu, zic asa: " se poate si daca esti din Vaslui; om sa fii". E drept ca lumea vorbeste la tot pasul, la orice intamplare cu caracter negativ exista de regula o mica asociere sau cel putin o referinta la judetul nostru. Ce e interesant de fapt, este ca oamenii atunci cand afla ca sunt din judetul Vaslui sunt chiar vizibil incantati. De ce? poate pentru ca se gandesc ca mai exista totusi si altfel de oameni pe la noi si bine-ar fi ca aceasta conceptie sa se multiplice. Pana la urma, oamenii sunt unici iar caracterele lor, irepetabile, asa ca insusirile noastre fundamentale nu au nici pe departe legatura cu locul natal, ci cu propriul liber arbitru de decizie. Cheia asupra modului in care se rasfrang ulterior actiunile noastre in societate e la noi.