Iohannis blocheaza un ajutor de stat de 30 de milioane de euro pentru fermieri, prin intoarcerea in Parlament a unei legi importante

0
50

O lege pentru fermieri, mult asteptata de crescatorii de animale, a fost respinsa de Klaus Iohannis. Seful statului a decis sa retrimita in Parlamentul Romaniei un act normativ care urma sa instituie un nou sprijin pentru crescatorii de animale.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind aprobarea Programului de sustinere a activitatii de reproductie in sectorul de crestere a bubalinelor, motivand ca unele prevederi sunt neclare si lipsite de predictibilitate.

In cererea de reexaminare transmisa presedintelui Senatului, Teodor Melescanu, seful statului arata ca aceasta lege instituie o schema de ajutor de stat, in valoare de 30 de milioane de euro, asigurata din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care are ca obiect imbunatatirea nivelului de performanta si sustenabilitate al fermelor de reproductie a bubalinelor.

Astfel, legea reglementeaza aspecte privind beneficiarii, criteriile de eligibilitate, cheltuielile eligibile, intensitatea ajutorului de stat si valoarea ajutorului, precum si aspecte privind modalitatea de accesare a programului, durata de aplicare si bugetul schemei de ajutor de stat si modalitatea de efectuare a controalelor la fata locului.

„Unele dintre dispozitiile actului normativ transmis la promulgare sunt insa neclare si lipsite de predictibilitate, putand afecta obligatiile ce-i revin Romaniei in calitate de stat membru al Uniunii Europene, astfel incat consideram ca se impune reexaminarea acestei legi de catre Parlament", spune Iohannis.

Vezi mai multe detalii aici –-> activenews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.