IPJ Suceava : Actiuni de amploare pentru prevenirea accidentelor rutiere

0
61

În doar două ore poliţiştii rutieri au suspendat 24 de permise de conducere şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 200.000 lei.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, la data de 06.08.2021 la nivelul judeţului Suceava s-a organizat o acţiune "blitz" într-un interval limitat de timp dar cu o prezenţă crescută în trafic a echipajelor de poliţie rutieră dotate cu aparatură radar.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, fiind atrase forţe suplimentare de la nivelul IPJ Botoşani şi IPJ Neamţ.

Astfel, în intervalul orar 18.00 – 20.00, poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Suceava, în colaborare cu poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Neamt şi Botoşani, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au desfăşurat o acţiune, în sistem integrat, pe raza judeţului Suceava, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere pe fondul vitezei excesive.

Au acţionat 52 de poliţişti (din care 4 de la IPJ Botoşani şi 6 de la IPJ Neamţ) cu 26 de autospeciale inscripţionate şi neinscripţionate, dotate cu aparate radar sau folosindu-se aparatura TruCam.

În doar două ore, în cadrul acţiunii au fost aplicate 152 de sancţiuni contravenţionale, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cele mai multe pentru depăşirea regimului legal de viteză, valoarea sancţiunilor fiind de 202.594 lei.

24 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistaţi conducând cu viteza peste limita legală sau au efectuat depăşiri neregulamentare.

De asemenea, poliţiştii au constatat în cadrul acţiunii 3 infracţiuni la regimul rutier şi au ridicat 4 certificate de înmatriculare.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, prevenirea accidentelor rutiere grave fiind o prioritate a Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.