IPJ Vaslui:„INFRACTORII TE POT CUNOASTE MAI BINE DECAT CREZI”-FOTO

0
91

Campania avand drept scop prevenirea furturilor din locuinte si de/din autoturisme, respectiv a talhariilor, continua la nivelul judetului Vaslui, prin organizarea de intalniri cu persoanele varstnice.

Politistii Sectiei de Politie Rurala 6 Negresti si Postului de Politie Rafaila au efectuat cercetari in urma unei sesizari primite cu privire la comiterea unui furt din locuinta. In cursul acestei luni, la momentul in care proprietarul a revenit la locuinta sa din comuna Rafaila, a constatat faptul ca necunoscute i-au sustras mai multe bunuri: combina muzicala, boxe, produse alimentare si obiecte de incaltaminte, motiv pentru care a sesizat politistii cu privire la savarsirea infractiunii de furt.

In urma investigatiilor efectuate, a fost identificat Andrei.B, de 18 ani, domiciliat in satul Sarateni, dar care locuieste fara forme legale in satul Plopoasa, comuna Todiresti. Acesta este cercetat pentru comiterea infractiunii de furt, iar bunurile sustrase, in valoare de aproximativ 1.000 lei, au fost recuperate  si predate partii prejudiciate.

    In aceasta perioada se deruleaza la nivel judetean campania preventiva „Infractorii te pot cunoaste mai bine decat crezi”, care are drept scop prevenirea furturilor din locuinte si de/din autoturisme, respectiv a talhariilor. Activitatile circumscrise acestei initiative vizeaza transmiterea de recomandari cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum si stabilirea unor intalniri ale politistilor de prevenire cu beneficiarii acestui proiect, atat in mediul urban, cat si in mediul rural.

    O astfel de intalnire a fost organizata astazi la Centrul Medico-Social pentru Persoane Varstnice „Sfantul Nicolae” Vaslui. Politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii le-au explicat beneficiarilor centrului care sunt modalitatile minime de protectie ale unui imobil, pe care cetatenii trebuie le cunoasca, principalele moduri de operare intalnite in judet si masurile ce trebuie adoptate pentru prevenirea acestora. A fost abordata problema imobilelor la care proprietarii sunt plecati si care sunt astfel mai expuse, precum si necesitatea implicarii comunitatii pentru sesizarea politiei in cazul in care se remarca prezenta persoanelor straine in zona.

Politistii au oferi sfaturi utile pentru prevenirea talhariilor prin smulgere, aceasta fiind cea mai frecventa modalitate de insusire a bunurilor, fie a telefoanelor mobile sau a lantisoarelor de la gatul victimelor, fie a posetelor, gentilor, sacoselor sau a banilor din mainile proprietarilor.