Jucatorii straini de la Șahtior și Dinamo Kiev, asteptati noaptea trecuta in Vama Albita de catre presedintele Federației Română de Fotbal  – FOTO

0
68

Jucătorii străini de la granzii Ucrainei, Dinamo Kiev și Șahtior Donețk, dar și familiile lor, au reușit să ajungă în România în azi noapte, imediat după ora 0. Au scăpat de război și au trecut granița prin vama Albița. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, i-a așteptat personal la graniță, de unde i-a preluat cu autocarul echipei naționale.

Carlos de Pena, cel care are dublă cetățenie (Uruguay și Italia), a mers direct spre aeroportul din Iași.

Celelalte 41 de persoane care au scăpat de calvarul din Ucraina au plecat spre Mogoșoaia și își vor căuta bilete pentru a se duce spre țara natală.

”Acestea sunt momentele când solidaritatea, întrajutorarea sunt valori ale fotbalului care trec de dimensiunile sportive și intră în cele ale umanitarismului. Este modul în care noi, FRF, ne exprimăm sprijinul față de victimele acestui război sângeros din Ucraina. Vom continua să ajutăm fotbalul ucrainean să treacă peste încercări”, a declarat Răzvan Burleanu.

Și Mircea Lucescu a ținut legătura cu mulți dintre fotbaliștii a căror viață a fost în pericol. Junior Moraes a recunoscut că a vorbit în mai multe rânduri cu antrenorul lui Dinamo Kiev.

”Am vorbit cu Mircea Lucescu de trei ori de la începerea conflictului. M-a liniștit, Lucescu este ca un tată pentru mine. A fost inspăimântător (n.r. în Ucraina). Mulțumesc UEFA, Federațiilor de fotbal din Ucraina, Moldova și România pentru scoaterea noastră din Ucraina”, a transmis atacantul de 34 de ani, care a jucat și pentru Gloria Bistrița.

La fata locului au fost prezenti si Bogdan Gheorghita presedintele AJF Vaslui cat si Daniel Dobrea – presedintele ACS HUSANA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.