Klaus Iohannis oferă cea mai importantă ȘTIRE: ‘Vă spun, în premieră, legislația secundară e aproape finalizată’

0
84

Klaus Iohannis a anunțat că România ar putea prelungi, pentru a doua oară, starea de urgență, dar există și varianta instituirii stării de alertă. Președintele a declarat, în premieră, că Guvernul va modifica legislația secundară pentru a pregăti țara pentru situația în care nu se mai prelungește starea de urgență.

”Noi discutăm aceste variante de două săptămâni, dar decizia nu o vom lua mâine, urmărim să vedem cu evoluează situația epidemiologică. Dacă prelungim starea de urgență sau decretăm stare de alertă vom decide săptămâna viitoare.

Pot să vă spun, în premieră, că legislația secundară aferentă variantei în care nu prelungim starea de urgență e aproape finalizată. Eu am dorit să fim pregătiți și pentru o variantă și pentru cealaltă, să nu fim în varianta de stres când, din neglijența guvernelor PSD, nu s-au clarificat multe chestiuni, nu au fost bani, nu au fost rezerve. Până în toamnă să avem rezerve semnificative dacă vine al doilea val sau o altă boală, peste un an, peste 2, peste 20, bine ar fi să nu mai vină niciodată.”, a precizat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.