Leac cu ghimbir pentru meteosensibili

0
85

Vremea cu toate schimbarile ei are un impact puternic asupra unor persoane, provocand transformari atat la nivel fizic cat si psihic. De cate ori nu am auzit in jurul nostru persoane care acuzau dureri articulare sau musculare puse pe seama modificarilor climatice? De exemplu, „ma dor oasele”, este un semn de meteodependenta in aceasta perioada, si un semn de dereglare, daca apare in anotimpul cald.

Meteosensibilitatea nu inseamna ca acea persoana e bolnava, ci doar ca resimte acut oscilatiile vremii. E o stare de  disconfort, de trei ori mai frecventa in cazul femeilor decat al barbatilor si este mai des intilnita la persoanele care locuiesc in orase. Fiecare meteosensibil are un mod unic de manifestare. Simptomele variaza de la hipertensiune arteriala, probleme circulatorii, dureri de cap, stari de epuizare fizica, somnolenta, depresii, ameteli, dificultati de concentrare sau insomnie, la dureri osteoarticulare.

Pe langa medicamente, durerile articulare pot fi atenuate si cu ulei de cinepa, de in sau coacaze negre, deoarece contin acizi grasi esentiali, necesari pentru a scadea inflamatiile. La fel, acizii grasi Omega-3 din uleiul de peste. Daca vremea va pune la incercare inima, va ajuta exrractul de galbenele, iar ceaiurile de paducel si roinita, indulcite cu miere redau somnul, buna dispozitie. Tot pentru cei cu stari de meteodependenta severa, iata un leac pe baza de ghimbir: se pune intr-o sticla inchisa la culoare o parte radacina de ghimbir maruntita si se toarna 4 parti tuica. Se lasa 10 zile la macerat, apoi, fara a se filtra, se ia o lingurita din acest leac, in putina apa sau ceai, pe stomacul gol sau inainte de masa.