Legea salarizarii unitare explicata pe larg. Salarii de pana la 3.000 de lei pentru angajatii cu studii medii

0
69

In anul 2022, cel mai mic salariu, incasat de angajatii din institutiile si autoritatile publice finantate integral din venituri proprii, va fi de aproape 1.800 net lunar. Atat vor castiga salariatii cu opt clase, care au functii de executie in cadrul acestor institutii. 

Cel mai mic salariu al angajatilor cu opt clase, vechime maxima si functii de conducere in institutii finantate din proprii va fi in 2022 de peste 5.400 lei net lunar, se arata in proiectul legii salarizarii unitare facut public ieri seara de PSD.

Cat vor castiga bugetarii

In anul 2022, cel mai mic salariu net de pe statele de plata ale autoritatilor si institutiilor publice finantate integral din venituri proprii va fi de aproape 1.800 lei lunar. Atat vor incasa angajatii cu opt clase, care au functii de executie in cadrul institutiilor finantate integral din venituri proprii, potrivit proiectului legii salarizarii unitare.

Printre autoritatile publice finantate integral din venituri proprii se numara: Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, Agentia Nationala pentru Locuinte, Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian – Romatsa, Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.  

Cel mai mic salariu incasat de angajatii care au functii de conducere si vechime maxima in cadrul institutiilor finantate din venituri proprii va fi de peste 5.400 lei net lunar in anul 2022. Aceasta este leafa pe care o vor primi angajatii care au absolvit opt clase, au vechime maxima si functii de conducere in cadrul institutiilor publice finantate din venituri proprii, se arata in proiectul legii salarizarii unitare.

Cat vor castiga angajatii cu studii medii si cu functii de executie in institutii finantate integral din venituri proprii: de la 2.500 lei pana la 3.000 lei net lunar. 

Cel mai mic salariu al salariatilor cu studii medii, care au functii de executie in institutii publice finantate integral din venituri proprii, va fi de aproape 2.500 lei net lunar in anul 2022, potrivit proiectului legii salarizarii unitare.

Salariile maxime ale salariatilor cu studii medii si functii de executie in institutii publice finantate integral din venituri proprii vor fi cuprinse intre 2.900 lei net lunar si 3.000 lei net lunar in 2022, se arata in proiectul legii salarizarii unitare.

Cele mai mari salarii ale angajatilor cu studii medii care lucreaza in institutii finantate din venituri proprii

Spre comparatie, cele mai mici salarii incasate de angajatii cu studii medii, care au functii de conducere in institutii publice finantate integral din venituri proprii si vechime maxima vor fi cuprinse in 2022 intre circa 5.000 lei net lunar si 5.900 lei net lunar.

Cele mai mari salarii pe care le vor primi angajatii cu studii medii, care au functii de conducere in institutii publice finantate integral din venituri proprii si vechime maxima vor fi situate intre circa 5.700 lei net lunar si 6.800 lei net lunar in anul 2022.

Aproape 2.800 lei net lunar, cel mai mic salariu pentru angajatii cu studii superioare de lunga durata din institutii publice finantate din venituri proprii, aplicabil din 2022.

In 2022, salariatii care au studii superioare de lunga durata, incadrati in functii de executie in institutii publice finantate din venituri proprii vor incasa de la 2.800 lei net lunar, potrivit proiectului legii salarizarii unitare. 

Spre comparatie, cele mai mici salarii ale angajatilor cu studii superioare de lunga durata, care au functii de conducere in institutii publice finantate din venituri proprii si vechime maxima vor fi cuprinse intre circa 5.300 lei net lunar si 6.300 lei net lunar.

Consultati la acest link lista completa a salariilor pe care le vor incasa salariatii din institutii publice finantate din venituri proprii in 2022.

Precizare

Salariile enumerate mai sus vor fi incasate in 2022 de angajatii din institutii publice finantate integral din venituri proprii, aflate in subordinea, sub autoritatea, in coordonarea Guvernului, ministerelor si celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, si a celor aflate sub controlul Parlamentului.