Pentru că are gust dulce şi calităţi vitaminizante, sfecla roşie este des recomandată în curele care combat anemia. Această rădăcinoasă furnizează energie şi revitalizează organismul, iar efectele pozitive pentru sănătate nu se opresc aici.
Ştiai că sfecla roşie este una dintre puţinele legume care în urma preparării termice nu-şi pierde elementele nutritive? O poţi consuma coaptă sau în stare crudă cât mai des. Fiind benefică pentru sănătate, este indicat să nu-ţi lipsească din meniu. Pentru o legumă, sfecla conţine mult zahăr (zaharoză), însă deţine un indice glicemic mic (crudă-30, gătită-65). Asta înseamnă că poate fi inclusă cu succes în dieta diabeticilor, deoarece stabilizează glicemia.
Are acţiune remineralizantă
Frunzele de sfeclă sunt bogate în vitamine, în special A, K, B2 şi B9, dar şi B1, B6, C şi E. Sunt remineralizante şi reprezintă o sursă excelentă de cupru, fier, magneziu, mangan, calciu şi potasiu. Graţie acestor nutrimenţi, sfecla cu tot cu frunze constituie un remediu preţios în caz de anemie. Despre sucul de sfeclă se spune că ajută la formarea sângelui, datorită fierului din compoziţie, care contribuie la creşterea numărului de globule roşii. Acestea măresc rezistenţa organismului la infecţii.
Bea zilnic 1 pahar cu suc de sfeclă roşie, în cure de 3 săptămâni, şi simptomele anemiei vor dispărea, recomandă clicksanatate.ro. Alte boli grave, cum sunt leucemia, pot fi ameliorate, dacă se consumă zilnic cel puţin 200-300 g de sfeclă roşie, gătită sau ca atare.