Leusteanul, medicament natural impotriva indigestiei si infectiilor respiratorii

0
62

Leuşteanul este o plantă utilizată din cele mai vechi timpuri în gastronomie, dar şi datorită proprietăţilor sale medicinale extraordinare. Adăugat frecvent în supe ori ciorbe, leuşteanul are un gust pronunţat, similar într-o anumită măsură cu ţelina, care se potriveşte de minune şi în mâncărurile pe bază de carne. Efectele antibacteriene, antiinflamatoare şi diuretice ale leuşteanului recomandă această plantă în ameliorarea unor afecţiuni precum balonarea, arsurile la stomac, virozele respiratorii, infecţiile urinare sau dezechilibrele hormonale. 

Iată câteva dintre cele mai cunoscute beneficii ale consumului de leuştean.

Leuşteanul, adjuvant în infecţiile urinare

Infecţiile de tract urinar afectează cu precădere femeile şi vizează rinichii, vezica urinară, uretra sau ureterele. Printre simptomele care pot sugera o infecţie urinară se numără durerea sau usturimea la urinare (disurie), urină tulbure, urât mirositoare sau cu sânge, urinări dese, eliminarea unor cantităţi mici de urină, stări febrile sau frisoane, dureri de spate sau în părţile laterale, greaţă şi vărsături.

O cercetare care a inclus datele preluate din 17 studii clinice a arătat că leuşteanul poate ajuta la eliminarea bacteriilor care provoacă inflamaţia tractului urinar.

CONTINUAREA PE CSID.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.