Liviu Dragnea, RASPUNS TAIOS privind finantarea campaniei pentru referendum cu fonduri UE

0
60

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a catalogat ca fiind "o prostie" ideea că a fost finanțată cu fonduri europene campania pentru referendumul de redefinire a familiei. Declarația vine în contextul în care un europarlamentar olandez ALDE a cerut conducerii PE anchetarea acestor aspecte.

"Europarlamentar ALDE român? Este o prostie ca să vedeți dezbaterile din Parlamentul European cu minciuni aruncate de aici, preluate și aruncate acolo", a declarat liderul social-democrat, Liviu Dragnea, miercuri la Parlament.

Sophia in 't Veld, europarlamentar din grupul ALDE, a cerut miercuri, în ședința de plen, ca președinția forului să demareze investigația cu privire la modul în care ar fi putut fi folosite fonduri europene în campania referendumului din 6 și 7 octombrie.

"Știu că nu pot cere guvernelor, dar pot cere partidelor politice să facă campanie împotriva referendumului anti-LGBT din România și cer oficial președinției acestui Parlament să investigheze acuzațiile că s-au folosit fonduri ale Parlamentului European în campania pentru referendum", a declarat Sophia in 't Veld, europarlamentar din grupul ALDE.

Referendumul pentru familie, care se va desfășura pe 6 și 7 octombrie, are la bază inițiativă cetățenească demarată de Coaliția pentru Familie, prima de după 1989. Inițiativa, semnată de peste 3 milioane de români, vizează înlocuirea sintagmei "între soți", după cum scrie, în prezent, la art. 48, alin. (1) al Constituției, cu căsătoria liber consimțită "între un bărbat și o femeie".

Parlamentul European a avut miercuri o dezbatere privind statul de drept în România la care a participat și premierul Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.