Lovitură de proporții pe piața oțelului: ArcelorMittal, fostul proprietar al combinatul siderurgic de la Galaţi, închide două unități din Germania

0
64

ArcelorMittal a anunțat vineri că va opri unul dintre cele două furnale de la oțelăria sa din orașul german Bremen până la sfârșitul lunii septembrie, invocând costul ridicat al gazului, cererea slabă de pe piață și perspectivele economice negative.

ArcelorMittal a deținut combinatul siderurgic de la Galaţi până în anul 2018, când acesta a fost vândut companiei metalurgice Liberty House Group, controlată de un om de afaceri indian.

Cel mai mare producător de oțel din Europa a precizat că va închide, de asemenea, instalația de reducere directă de la fabrica sa de oțel din Hamburg începând cu al patrulea trimestru al acestui an, menținând în același timp programul de lucru mai scurt al muncitorilor din ambele locații, informează reuters.com.

"Costurile ridicate ale gazului și energiei electrice pun o presiune puternică asupra competitivității noastre. În plus, începând cu luna octombrie, va exista taxa pe gaz planificată de guvernul german, care ne va împovăra și mai mult", a declarat Reiner Blaschek, directorul general al ArcelorMittal Germania, într-un comunicat.

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.