Lovitură de teatru! Un cunoscut om de afaceri, lăsat fără avere! Toate bunurile lui sunt puse sub sechestru

0
78

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Iași s-a trezit cu toată averea pusă sub sechestru. Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice a constatat în urma unor verificări faptul că acesta a cheltuit mult mai mulți bani față de cât a câștigat în mod oficial. „Toate bunurile mele sunt puse sub sechestru, fiind poprită și pensia”, a precizat Vasile Zlate în cererea adresată instanței de judecată. Familia Zlate a fost acuzată în repetate rânduri că banii proveniți în urma devalizării companiei de stat Terom SA au fost folosiți în firmele controlate de membrii familiei Zlate

Autoritățile fiscale au pus sub sechestru toate bunurile deținute de controversatul om de afaceri ieșean Vasile Zlate. Inspectorii din cadrul Direcției Generale Control Venituri Persoane Fizice au făcut o serie de verificări și au realizat că soțul fostei directoare de la SC Terom SA Iași a cheltuit mai mulți bani decât a câștigat în mod oficial. Practic, acesta ar fi declarat venituri mai mici către instituțiile statului. Din acest motiv, toate bunurile sale au fost puse sub sechestru de ANAF, iar pensia a fost și ea poprită. În aceste condiții, Vasile Zlate a făcut un demers la Curtea de Apel Iași prin care contestă măsura luată de autoritățile fiscale.
„Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice a efectuat verificări cu privire la perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2015. S-a constatat în mod greșit că aș fi folosit fonduri mult mai mari decât cele provenite din surse impozabile declarate. Aprecierea aceasta a fost una pur subiectivă. Atunci, a fost emisă o decizie de impunere. Am contestat acea decizie, dar a fost suspendată contestația, pe motiv că există o plângere penală depusă pe data de 16 iulie 2019 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași”, a precizat Vasile Zlate în cererea adresată instanței de judecată.

continuarea pe bzi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.