Deputatii din Comisia juridica au avizat favorabil solicitarea DNA de retinere si arestare a deputatului PSD Madalin Voicu, decizia fiind luata cu majoritate de voturi.
Pentru retinerea deputatului PSD Madalin Voicu s-au pronuntat 10 membri ai Comisiei juridice, in timp ce 9 au fost „impotriva”. De asemenea, pentru solicitarea de arestare au votat tot 10 deputati, iar 8 „impotriva”, a precizat vicepresedintele Comisiei Juridice Ciprian Nica.
La iesirea din sala de sedinta, Madalin Voicu a afirmat ca avocatii sai l-au sfatuit sa nu faca declaratii.
Votul a fost secret, iar avizul comisiei juridice este consultativ, decizia finala apartinand plenului.
Deputatii din Comisia juridica urmeaza sa voteze si cererea de retinere si arestare a deputatului Nicolae Paun.
Saptamana trecuta, dupa ce si-a studiat dosarul, Madalin Voicu a declarat ca este nevinovat, in timp ce Nicolae Paun a preferat sa foloseasca usa din spate a salii de sedinta pentru a evita sa raspunda intrebarilor ziaristilor.
Potrivit unor surse parlamentare, dosarele contin interceptari ale unor injuraturi si amenintari facute la adresa procurorilor de Nicolae Paun.
Referitor la acuzatiile de trafic de influenta, Madalin Voicu a precizat joi ca interceptarile din dosar ce il au drept protagonist vizeaza un telefon pe care i l-a dat fostului ministru al Fondurilor Europene si al Finantelor, Eugen Teodorovici, prin care l-a rugat sa-l primeasca intr-o audienta pe deputatul Nicolae Paun.
Intrebat de jurnalisti daca va face o recomandare pentru colegii deputati, in privinta votului din plen, Madalin Voicu a spus ca nu ”isi permite” sa faca recomandari nimanui. De asemenea, el a explicat ca deputatii il cunosc suficient de bine ca sa nu mai fie nevoie de asa ceva.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca PSD va vota in favoarea cererii DNA.
Dosarul DNA are 19 volume, insumand 4886 de pagini.
DNA a cerut miercuri incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, pentru trafic de influenta, fals in declaratii, deturnare de fonduri, spalare de bani.
Deputatul Nicolae Paun, care este si presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa este acuzat de ” folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata”.