”Margareta munților”: Planta care tratează durerile musculare și articulare – Vindecă inclusiv vânătăile după operații

0
88

Arnica este o plantă medicinală cu denumirea științifică Arnica montana, folosită ca ingredient principal în numeroase remedii naturiste. Află mai multe despre arnică și despre benenficiile acestei plante din articolul pe care ți l-am pregătit astăzi.

Arnica este o plantă perenă, cu flori galben-oranj, care crește în zonele muntoase din Europa și regiunea siberiană. Este supranumită „margareta munților”, pentru că floarea este foarte asemănătoare cu cea a margaretei.

Există numeroase preparate naturiste pe bază de arnică, cum ar fi crema de arnică, gelul de arnică sau unguentul cu arnică, obținute din floare, care se adresează mai multor probleme de sănătate, printre care se numără durerile musculare, inflamațiile și vânătăile și durerile articulare.

Florile de arnică au în compoziție numeroase substanțe cu potențial benefic pentru sănătatea organismului uman, printre care se numără și flavonoidele (antioxidanți puternici), uleiurile esențiale, cumarinele etc. Potrivit experților în medicină naturistă, preparatele medicinale pe bază de arnică, atunci când sunt aplicate local, au acțiune antiinflamatoare, analgezică și antiseptică, scrie doc.ro.

Studiile științifice legate de această plantă au avut rezultate mixte, unele dovedind efecte benefice ale remediilor cu arnică, altele negăsind beneficii semnificative. Dovezile anecdotice sugerează că sunt persoane care pot beneficia de tratamentele cu arnică aplicate local – creme, unguente, geluri. Cu alte cuvinte, arnica le poate fi de folos unor persoane, dar este posibil să nu aibă niciun efect sau efecte nesemnificative în cazul altor persoane.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.