Medicii avertizeaza! Care este cel mai toxic peste comercializat in Romania

0
55

Este unul dintre cei mai toxici pesti, dar, cu toate acestea, este foarte consumat! Desi se gateste extrem de usor, iti distruge sanatatea si medicii recomanda evitarea consumului. Fileul de pangasius nu are nici pe departe o valoare nutritiva potrivita, intrucat pestele pangasius provine exclusiv din ferme de crescatorie, din ape murdare si este hranit impropriu cu saci de prafuri. Pestele pangasius natural este apreciat pentru continutul moderat de grasime dar ridicat in proteine de calitate. Carnea de pangasius salbatic ori somn este bogata in vitamina D, B12, seleniu, acizi grasi Omega-3. Insa, recoltarea naturala de pangasius se face foarte limitat. Astfel, tot pestele destinat consumului larg este adus din crescatorii. Fileul de pangasius din comert, inclusiv din tara noastra, este exclusiv crescut la ferme, iar calitatea carnii, continutul de nutrienti este determinat in totalitate de hrana pe care o are acest peste.

Pangasius este de fapt numele stiintific al unei specii de somn descoperita primar in apele dulci din Vietnam, dar care in prezent este cultivat inclusiv in fermele de crestere din Cambodgia, China, Laos, Tailanda ca fiind o specie de somn asiatic. O scurta documentare privind cresterea acestui peste arata ca in mare parte acesta provine din apele Vietnamului, mai exact din raul Mekong, murdar si poluat din cauza fabricilor din apropiere ale caror deseuri ajung in ape. Cercetatorii chinezi au realizat ca urmare a incrucisarii mai multor specii de peste, un pangasius gaselnita, extrem de tolerant la toxinele din apa, care supravietuieste si se hraneste cu acestea incat poate curata apa. Pestele este numit si „sanitar”, intrucat se hraneste cu toxine, bacterii si microorganisme, dar si resturi de peste mort, uscat si macinat sub forma de pudra in saci. Cererea de pangasius a devenit atat de mare incat acesta este injectat cu hormoni proveniti din urina deshidratata pentru ca pestii sa aiba o crestere accelerata si carnea mai pufoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.