Meduzele au invadat portul oraşului Trieste, situat în nordul Italiei

0
108

Meduzele au invadat portul oraşului Trieste, situat în nordul Italiei, potrivit unor imagini filmate cu ajutorul dronelor, iar oamenii de ştiinţă sunt de părere că această "invazie" ar fi cauzată de efectele provocate de vânturi şi de modificările de temperatură ale apei marine, informează Reuters.

Acelaşi fenomen a fost observat şi în luna aprilie a anului trecut, când mii de meduze din specia Rhizostoma pulmo s-au reunit în apele portului Trieste.

"Observăm o încălzire a apei marine, iar creşterea numărului de meduze ar putea fi, parţial, un efect al acestui fenomen", a declarat Valentina Tirelli, cercetătoare la Institutul Naţional de Oceanografie şi Geofizică Experimentală, într-un interviu acordat pentru cotidianul italian La Repubblica.

"Micile schimbări de temperatură care nu sunt atât de importante pentru noi sunt însă importante pentru aceste nevertebrate, iar faptul că ele încep să se reproducă cu trei săptămâni sau chiar cu o lună mai devreme are o mare importanţă", a adăugat experta italiană, potrivit Agerpres.ro.

Valentina Tirelli a mai spus că o altă cauză a fenomenului ar putea fi Bora, un vânt care bate adeseori cu putere pe direcţia nord-est în Trieste şi în golful în care se află acest oraş italian.

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.