Cu sprijinul lui Pierce Arrow-Co. si al General Electric in 1931, Nikola Tesla, inventatorul generatorului de curent alternativ, a inlocuit motorul pe benzina cu un motor electric de 80 de cai putere (de curent alternativ), neavand nicio sursa de alimentare externa.
Tesla a cumparat 12 tuburi vidate, unele fire si rezistente, pe care le-a adunat intr-o cutie de 50 cm lungime, 30 cm latime si 15 cm inaltime. Punand cutia pe scaunul din fata de langa el, Tesla a spus: “Acum avem energie”.
Fara combustibil clasic, Tesla a condus masina aceea timp de o saptamana, atingand si viteza de 150 km/h.
Care a fost sursa de putere care alimenta motorul electric de curent alternativ? Undele electromagnetice despre care Tesla afirma ca reprezinta o sursa libera de energie, fiind prezente peste tot, in cantitati nelimitate.
Acest automobil, alimentat de un motor pe curent altenativ, atingea viteze de pana la 150 km/h si functiona mai bine decat orice alt motor cu ardere interna din vremea aceea. Vehiculul a fost testat timp de o saptamana, interval in care mai multe ziare din Buffalo au acoperit evenimentul.
Atunci cand a fost intrebat de unde vine curentul, Tesla a raspuns „De la toti eterii din jurul nostru”. Au fost voci la vremea aceea care au sugerat ca Tesla nu era decat un nebun si ca avea ceva legaturi cu fortele malefice ale Universului. Infuriat de aceste zvonuri, Tesla si-a luat misterioasa cutie din masina si s-a intors la laboratorul sau din New York.
Dupa cate se pare secretul lui a murit o data cu el. Se spune ca Tesla ar fi reusit cumva sa exploateze campul magnetic al Pamantului. El a reusit sa atraga cantitati extraordinare de electricitate prin intreruperea acestor linii de forta sau facandu-le sa se multiplice.
Industria automobilului putea sa dezvolte masini ecologice.
Un automobil alimentat cu un motor electric ca cel produs de Tesla ar fi avut mai multe avantaje fata de motorul clasic pe benzina sau motorina: nu facea zgomot, nu polua chimic, masina era mult mai usoara, iar sursa de energie ar fi fost una gratuita!
De ce nu s-au produs masini cu acest sistem de propulsie? Pentru ca marile corporatii petroliere si cele de electricitate nu mai castigau bani, iar guvernele, nu mai puteau percepe impozite pe benzina sau motorina vanduta. Energia libera nu putea fi impozitata, ar fi fost ca si cum ar fi taxat aerul.