Mihaela Bilic: Alimentul banal care afecteaza zi de zi silueta

0
68

Medicul nutritionist Mihaela Bilic ne sfatuieste sa nu renuntam la mancarea gatita nici macar atunci cand tinem dieta. Cu toate acestea, trebuie sa fim extrem de atenti la felul in care o pregatim si la modul o consumam.

Multe persoane au impresia ca mancarea gatita in casa ingrasa, dar nutritionistul atrage atentia asupra unei greseli pe care unii o fac. Modul in care preparam mancarea este extrem de important, iar un singur ingredient adaugat in exces in mancare poate duce la kilograme in plus.

„Nimic nu se compara cu mancarea gatita cand vine vorba de preparate echilibrate si sanatoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeala pe paine din frigider are volum mic si multe calorii.

Orice poti manca rece in picioare, in masina sau in canapea la televizor ingrasa mai tare decat o farfurie de ciorba sau de tocanita.Pentru cei care vor sa slabeasca exista chiar recomandarea sa nu aiba la indemana decat mancare care trebuie gatita/incalzita/mancata cu tacamuri”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.

Preparatele romanesti sunt extrem de gustoase, insa aproape toate contin ulei. Da, la el trebuie sa renuntam. Dupa o luna, rezultatele se vor vedea, ne asigura Mihaela Biblic, potrivit revistateo.ro.

„Avem in traditiile culinare uleiul ca ingredient obligatoriu in orice preparat, totul incepe cu “se pune ulei in cratita”. La 100cal/lingura pot sa va spun ca obiceiul asta ne “costa” silueta.

Va provoc la o incercare: renuntati o luna la sticla de ulei de gatit si descoperiti ce gust are mancarea fara el. Lasati doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veti slabi, va promit!”, a adaugat aceasta.

Fie ca este vorba despre ulei de masline sau de floarea-soarelui, incercati sa renuntati sa mai puneti foarte mult in preparate. Prajelile, de asemenea, sunt extrem de nocive pentru silueta, mai ales ca se foloseste foarte mult ulei.