Mii de ucraineni se pregătesc să intre în țara noastră pe jos. Rusia a atacat la 45 de kilometri de România

0
144

Situația din Ucraina este tot mai dificilă și oamenii sunt disperați de la primul atac al Rusiei de noaptea trecută. Aceștia caută modalități de a veni în România cât mai repede și, de teama cozilor din vamă, mulți dintre ei au pornit la drum pe jos. Trupele rusești au atacat chiar la 45 de kilometri de țara noastră, dar autoritățile ne recomandă să nu ne facem griji.

Ucrainenii vin pe jos în România

Situația dramatică din Ucraina a determinat mai multe familii de români să se întoarcă în țară. Aceștia au ajuns la granița cu România în cursul zilei de astăzi de teama trupelor ruse și au apelat la ajutorul rudelor din țară, care să îi primească la ele. Autoritățile sunt pregătite să îi ajute, dar niciunul nu le-a solicitat până acum.

La punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmației au ajuns, joi dimineață, chiar și ucraineni care au pornit la drum pe jos. Aceștia și-au luat cu ei doar documentele personale importante și copiii și au mers direct către vamă, pentru a evita cozile interminabile de mașini care s-au format deja.

În zilele următoare ar putea să ajungă în România mii de cetățeni ucrainieni, în condițiile în care autoritățile noastre au anunțat că sunt pregătite să adăpostească aproximativ o jumătate de milion de refugiați, luând măsurile necesare în acest sens.

Chiar și așa, autoritățile din Vama Sighetul Marmației spun că traficul în PTF se desfășoară în condiții normale, în ciuda valului de refugiați sosiți din țara vecină. Se circulă normal, iar timpul aproximativ de așteptare este de 10 minute.

Rusia a atacat lângă România

La puțin timp după atacul în mai multe orașe din Ucraina, trupele rusești au ajuns și în Insula Șerpilor, aflată la doar 45 de kilometri de România. . Din primele informații, forțele armate ucrainiene au preluat apărarea și susțin că au situația sub control pe insulă.

„Atacatorii cer soldaților grupei de frontieră Ismail să se predea. Agresorul a folosit canalul internațional de comunicare pentru siguranța navelor. Polițiștii de frontieră au preluat apărarea împreună cu Forțele Armate ale Ucrainei”, au transmis polițiștii de frontieră ucraineni.

Autoritățile ne transmit să nu ne panicăm, pentru că România este în siguranță și se bazează pe sprijinul NATO, care a asigurat deja că va oferi protecție tuturor statelor membre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.