Mineralul care te ajută în lupta cu infecțiile respiratorii virale: Reduce simptomele severe de gripă

0
59

Un nou studiu publicat în BMJ Open se adaugă la dovezile că zincul ar putea fi eficient împotriva infecțiilor respiratorii virale, cum ar fi răceala.

Dr. Jennifer Hunter, de la NICM Health Research Institute din Australia și colegii săi au efectuat o meta-analiză a 28 de studii randomizate controlate. Ei au căutat în 17 baze de date în engleză și chineză pentru a identifica studiile și apoi au folosit tehnica de revizuire rapidă Cochrane pentru analiza lor.

Cercetătorii au analizat efectele zincului în prevenirea și tratarea infecțiilor tractului respirator

Studiile au inclus 5446 de adulți care au primit zinc sub diverse forme și pe diferite căi – spray oral, sublingual și nazal. Cercetătorii au analizat separat dacă zincul a prevenit sau a tratat infecțiile tractului respirator (ITR).

Zincul oral sau intranazal a prevenit, în medie, cinci ITR la 100 persoane. A existat un risc relativ cu 32% mai mic de a dezvolta simptome ușoare până la moderate în cazul unor infecții respiratorii virale, scrie doc.ro.

Utilizarea zincului a fost, de asemenea, asociată cu un risc cu 87% mai mic de a dezvolta simptome moderat severe și un risc cu 28% mai mic de a dezvolta simptome mai ușoare. Cele mai mari reduceri au fost pentru simptomele moderat severe similare celor de gripă.

Simptomele au dispărut cu 2 zile mai devreme în cazul administrării de zinc sublingual sau intranazal comparativ cu administrarea unui placebo. Au existat reduceri semnificative clinic ale scorurilor de severitate a simptomelor din ziua 3, dar nu și în severitatea generală a simptomelor. Participanții care au utilizat zinc nazal sublingual sau topic la debutul bolii au avut de 1,8 ori mai multe șanse de a se recupera înaintea celor care au folosit un placebo.

Totuși, cercetătorii nu au găsit niciun beneficiu al zincului atunci când pacienții au fost inoculați cu rinovirus; nu a existat nicio reducere a riscului de a dezvolta o răceală. Întrebat despre această diferență, dr. Hunter a explicat: „S-ar putea ca atunci când inoculezi oamenii pentru a te asigura că se infectează, să le dai o doză foarte mare de virus. [Acest lucru] nu imită cu adevărat ceea ce se întâmplă în lumea reală”.

COntinuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.