vineri, 19 aprilie, 2024

Ministerul Sanatatii aduce vaccinul hexavalent pe piata din Romania: “In luna martie va fi pe piata”

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat, marti, ca a fost demarata o noua procedura pentru achizitionarea vaccinului hexavalent, urmand ca acesta sa fie pe piata in luna martie.

“In legatura cu vaccinurile, suntem in procedura de semnare, noi am primit ieri fila de buget. Deci este procedura de semnare pentru vaccinul tetravalent, iar pentru vaccinul hexavalent nu am primit aviz de control financiar preventiv, pentru ca procedura a fost incorect efectuata, motiv pentru care am demarat in cursul zilei de astazi o noua procedura scurta pentru a achizitiona vaccinul hexavalent. In continuare, suntem in cautare de solutii pentru vaccinul pentru hepatita B”, a afirmat Bodog, la finalul unei vizite de lucru pe care premierul Sorin Grindeanu a efectuat-o la sediul ministerului.
 
Florian Bodog a precizat ca Ministerul Sanatatii va introduce si un nou vaccin pentru copii — vaccinul pneumococic.

Intrebat de jurnalisti cat va mai dura pana va ajunge vaccinul hexavalent in cabinetele medicilor, ministrul a raspuns: “Am avut intalniri atat cu specialistii din Ministerul Sanatatii, cat si cu firma producatoare si in luna martie vaccinul va fi pe piata, distribuit in toate directiile de sanatate publica”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img