Ministrul Educației a fost prezent la deschiderea anului școlar la Colegiul Național Sfântul Sava, acolo unde, în urmă cu 40 de ani a fost elev. Sorin Cîmpeanu a fost „tras de mânecă” de un părinte care l-a atenționat că plasa de la poarta de fotbal din curtea școlii este ruptă. Oficialul a reacționat imediat!
Reacția ministrului Educației când un părinte îi arată plasa ruptă a porții de fotbal
Ministrul Educației a chemat conducerea instituției de învățământ și i-a cerut directoarei să rezolve problema în trei zile, precizând că va trece personal să se asigure că plasa de la poarta terenului de fotbal din curtea școlii va fi reparată.
Sorin Cîmpeanu: Cine o cheamă pe doamna director? Părinte: Eu nu vreau acum să vă apucați să tăiați capete. Vreau doar … Sorin Cîmpeanu: Nu tăiem capete. Vreau să rezolvăm problema. Părinte: Să rezolvați! Uitați-vă ce e aici! Sorin Cîmpeanu: O cheamă cineva? Chemați-o din cancelarie!, aceasta a fost dialogul dintre Ministrul Educației și un părinte care venise să-și aducă copilul la școală.
Ministrul Educației, tras de mânecă de un părinte, la deschiderea școlii. Cum a reacționat
Directoarea instituției de învățământ a explicat că lucrările în exterior nu au fost terminate și că tot focusul a fost pentru ca interiorul școlii să fie 100% pregătit pentru elevi. La rândul său Ministrul Educației a cerut ca în trei zile să fie înlocuită plasa de la poarta terenului de fotbal și a anunțat că va veni personal să verifice.
Mesajul Ministrului Educației la deschiderea anului școlar
Așa cum am precizat, Ministrul Educației a participat la deschiderea anului școlar de la Colegiul Sfântul Sava din Capitală, și le-a urat școlarilor succes în noul an școlar. Oficialul din Educație a avut un mesaj și pentru cadrele didactice, cărora le-a transmis că prin proiectele noilor legi în domeniu vor redobândi „locul pe care îl merită în societate”.
„Dragi elevi, data de 5 septembrie marchează începutul unei noi etape în procesul vostru de dezvoltare, etapă care aduce şi noi provocări educaţionale. Vă asigur că tot efortul vostru va merita, pentru că doar prin şcoală veţi fi mai aproape de un viitor mai bun”, a transmis Sorin Cîmpeanu.
Precizăm faptul că anul școlar care a început luni, 5 septembrie, este cel mai lung an școlar din istoria României de după Revoluție. Acesta va fi împărțit în cinci module de învățare, care vor fi intercalate cu 5 vacanțe. Prima vacanță pentru elevi începe la o lună și un pic de la debutul anului școlar și durează o săptămână.