Ministrul Mediului, Barna Tanczos: ‘România a încărcat Hărţile de Hazard şi Risc la Inundaţii, actualizate, pe pagina oficială a UE’

0
69

Hărţile de Hazard şi Risc la Inundaţii, actualizate, sunt încărcate pe pagina oficială a Uniunii Europene (UE), iar prin acest demers România a închis şi un caz de infringement, a declarat, luni, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

"În perspectivă, Planul de management trebuie să fie documentul de bază pentru calificarea investiţiilor atât la nivel de ANAR (Administraţia Naţională "Apele Române", n.r.), cât şi la nivelul autorităţilor publice locale. Va trebui să găsim soluţii de prevenire prin ridicare de diguri, prin măsuri relativ simple la nivelul planurilor de urbanism, sau măsuri mult mai complicate, mult mai costisitoare, cele care se implementează în bazinele hidrografice, prin ANAR (…) Documentele sunt încărcate pe pagina oficială a Uniunii Europene, obligaţie bifată de România la data de 30 septembrie. Prin această încărcare a datelor a Hărţilor de Hazard şi Risc închidem şi un caz de infringement, pentru că am avut o punere în întârziere din partea Comisiei. Procedurile (de realizare a Hărţilor de hazard şi risc, n.r.) de acum 2-3 ani au durat destul de mult până la contractarea serviciilor şi, ulterior, a început implementarea efectivă, cu ajutorul Băncii Mondiale. Astăzi, avem această obligaţie respectată şi urmează pasul numărul 3 în cadrul acestui proiect – Planul de management, în 2023. Sunt convins că, alături de Banca Mondială, vom reuşi să ne ţinem de termen şi să avem proiectul terminat aşa cum trebuie", a subliniat demnitarul, în cadrul unei sesiuni de informare şi prezentare a Hărţilor de Hazard şi de Risc la Inundaţii, actualizate, potrivit Agerpres.

COntinuarea pe stiirpesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.