Mitul detox-ului, desfiintat de un celebru medic nutritionist: „Daca vrei sa traiesti curat, trebuie sa…”

0
63

Si tu probabil ca trebuie sa faci o cura de detoxifiere cel putin o data pe an, aceasta fiind o modalitate de a elimina toxinele acumulate de-a lungul timpului. Un medic nutritionist spulbera insa mitul detox-ului. 

Dr. Simona Tivadar, specialist in diabet si boli de nutritie, avertizeaza ca "nu exista detox pentru ca nu exista toxine" si ca aceste cure sunt doar solutii iluzorii de sanatate vesnica, tinerete fara batranete si viata fara de moarte. Curele care promit sa faca minuni sunt doar afaceri, care nu au nicio legatura cu realitatea, sustine medicul.    

”Se confunda notiunea de deseu cu notiunea de toxine. Oamenii cauta prin aceste cure de detox sa elimine niste deseuri despre care presupun ca s-ar acumula in organismul lor. Orice medic gastroenterolog v-ar putea spune ca este o prostie fara margini sa incerci sa iti faci clisme repetate. Vei distruge flora microbiana, acolo e locul unde trebuie sa fie microbi. Omul nu e o asa masinarie simpla pe care sa o detoxifici 10 zile. Daca vrei sa traiesti curat, trebuie sa mananci zilnic o alimentatie completa, trebuie sa faci sport zilnic. Aceasta poveste a toxinelor e o poveste care nu are nicio legatura cu realitatea. Sucurile verzi nu reusesc sa iti elimine din ceea ce crezi tu ca sunt toxine”, a declarat Simona Tivadar la Antena Stars, potrivit adevarul.ro. (A.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.