Modificari IMPORTANTE facute de Google: Vei putea sterge automat istoricul

0
63

Google va oferi utilizatorilor optiunea de a sterge automat istoriculcautarilor si al locatiilor dupa trei luni, informeaza BBC. Motorul de cautare permite deja utilizatorilor sa stearga manual datele pe care Google le stocheaza atunci cand acestia utilizeaza serviciile sale, precum YouTube, Maps si Search.

Acum, in incercarea de a oferi utilizatorilor mai mult control asupra datelor personale, platforma le va oferi acestora optiunea de a selecta stergerea automata a acestor informatii, dupa trei sau optsprezece luni.
Google s-a confruntat cu controale asupra datelor personale pe care le colecteaza de la utilizatori. In noiembrie, compania a fost acuzata ca a urmarit locatiile unde au mers oamenii, chiar si atunci cand acestia dezactivasera istoricul. In plus, inceputul acestei luni, spre surpriza multor oameni, Google a declarat ca recenzorii umani obisnuiesc sa asculte inregistrari vocale de la Home Speaker si aplicatia Asistent.

Google a declarat ca aceste noi instrumente vor fi disponibile in „saptamanile urmatoare”. In prezent, istoricul Google si urmarirea locatiei pot fi „intrerupte” in pagina de setari, pentru fiecare cont. Cu toate acestea, noile instrumente nu vor oferi optiunea stergii automate a istoricului de vizionari YouTube sau a comenzilor vocale emise prin Home and Assistant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.