Moscova a autorizat un zbor ucrainean de observare in spatiul aerian rus

Publicat:

Rusia a autorizat Ucraina sa efectueze un zbor de observare in spatiul sau aerian, pentru a se asigura ca nu au loc manevre militare ale fortelor ruse care sa ameninte securitatea Ucrainei, a declarat miercuri adjunctul ministrului rus al Apararii Anatoli Antonov, citat de Itar-Tass.

 Ucraina a adresat marti Ministerului rus al Apararii o solicitare de „survolare de observare exceptionala a teritoriului Federatiei Ruse”, a declarat Antonov pentru agentia rusa.

„Este prima data cand este adresata o asemenea solicitare in cadrul Tratatului Cer Deschis, de la semnarea lui in 1992”, a precizat el.

„Si, desi nu avem nicio obligatie sa acceptam un survol ucrainean, am luat decizia sa autorizam o echipa de observatori sa efectueze un asemenea zbor”, a declarat oficialul rus.

 „Speram ca vecinii nostri vor fi convinsi de faptul ca fortele ruse nu efectueaza la frontiera nicio activitate care sa ameninte securitatea Ucrainei”, a adaugat el.

Armata ucraineana nu va interveni in Peninsula Crimeea, aflata sub controlul fortelor ruse, pentru a evita sa lase decoperita frontiera de est cu Rusia, a declarat marti pentru AFP presedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov.

„Nu putem sa ne angajam intr-o operatiune militara in Crimeea, pentru ca am lasa fara garnizoane frontiera de est, Ucraina nu va mai fi protejata, militarii rusi conteaza pe acest lucru”, a apreciat Turcinov.

Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img