În pofida sancţiunilor generale, Coreea de Sud a găsit înțelegere din partea SUA pentru a colabora cu Rusia în domeniul nuclear

0
108

Rusia are o istorie îndelungată de proiecte energetice la scară largă în Egipt, adesea ca parte a unui efort mai amplu de a contracara influența politică, militară și economică a SUA.

Coreea de Sud a semnat un contract de 3 trilioane de woni (2,2 miliarde de dolari) cu Rosatom, companie de stat din Rusia, pentru a furniza clădiri și componente pentru o nouă centrală nucleară egipteană.

Korea Hydro & Nuclear Power a câștigat un contract de furnizare de clădiri, echipamente și materiale pentru proiectul egiptean El Dabaa, potrivit unei declarații a Ministerului Energiei din Coreea de Sud, informează bloomberg.com.

Compania coreeană de stat, care a fost selectată ca unic ofertant pentru porțiunea din proiectul El Dabaa în decembrie 2021, va construi clădirile principale și auxiliare și structurile insulelor de turbine pentru unitățile din perioada 2023-2029.

Rosatom a început luna trecută construcția primei centrale nucleare din Egipt, situată la 300 de kilometri nord-vest de Cairo. Proiectul El Dabaa va include patru reactoare.

Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, a salutat joi, pe pagina sa de Facebook, acordul, numindu-l o ilustrare a "excelentei tehnologii nucleare a țării".

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.