Ne place, dar chiar stim ce cumparam? Ce culoare are, de fapt, carnea de somon in stare naturala?

0
75

Somonul pe care il vezi pe rafturile din supermarket-uri are, de obicei, culoarea portocalie, dar stiati, de fapt, ca somonul in mod natural are o culoare mai deschisa? Doar somonul prins, care traieste liber, are carnea roz. Culoarea carnii somonului a facut sa apara tot soiul de mituri legate de acest aliment. Cu toate acestea,  pecialistii au concluzionat ca somonul este foarte benefic si trebuie consumat cat mai des, pentru ca acest tip de carne contine acizi grasi, care pot ajuta pe oricine sa traiasca mai mult si mai sanatos.

Exista doua tipuri de somon: salbatic si de crescatorie
Exista doua tipuri de somon. Cel salbatic si cel de crescatorie. Somonul salbatic poate fi gasit in Oceanul Atlantic si se hraneste cu plante bogate in carotenoide, cu care intra des in contact, in mediul sau natural. De aici si culoarea roz. Celalalt, de crescatorie, este crescut in mod artificial cu concentrate bogate in grasimi si coloranti sintetici. Aceste chimicale grabesc cresterea si le ofera pestilor de cultura o nuanta portocalie, similara cu cea a somonului oceanic.

„In urma cu aproape cinci ani, o portie de somon de 130 de grame oferea 3.5 grame de Omega-3, consumul recomandat pentru o saptamana. Acum, aceasta cantitate se injumatateste daca vorbim despre somon de crescatorie. Astfel ca, in loc de o portie, e recomandat sa consumam doua portii din acest tip de somon”, sustine profesorul Douglas Tocher, de la Universitatea Stiling.