Proprietatile oualor de gaina au fost, in mod repetat, puse la indoiala. Oamenii au defaimat acest produs, care s-a dovedit a fi unic in compozitia sa, in diferite moduri. Iti prezentam 9 lucruri care se intampla in corpul tau daca incepi sa mananci 2 oua pe zi:
1. Creierul tau este protejat de colina: Fosfolipidele, care asigura comunicarea normala a celulelor creierului, se gasesc in colina. S-a demonstrat clinic ca aceasta vitamina este cel mai important material de constructie al creierului. Daca mancati 2 oua pe zi, corpul dumneavoastra primeste suficient din acest nutrient. Deficienta colinei duce la scaderea memoriei.
2. Vederea este pastrata datorita luteinei: Noi cercetari arata ca ouale de gaina sunt bogate in luteina. Aceasta substanta este responsabila pentru o vedere clara si ascutita. Prin deficienta sa, se acumuleaza schimbari distrugatoare ale tesuturilor oculare si se deterioreaza ireversibil.
3. Vitamina D ajuta la absorbtia calciului: Daca oferiti unei persoane alegerea intre a bea o lingura de ulei de peste sau de a manca un ou fiert, majoritatea va prefera oul. Mai ales daca descopera faptul ca continutul de vitamina D este acelasi in ambele cazuri. Oamenii de stiinta au descoperit o modalitate de a creste cantitatea de continut de vitamina D in oua, prin oferirea suplimentelor speciale pasarilor. Vitamina D ajuta calciul sa se absoarba mai bine si sa va intareasca oasele si dintii.
4. Complexul Vitamina B protejeaza pielea, parul si ficatul: Biotina, vitamina B12 si proteinele nutritive digestibile contribuie la intarirea parului si a pielii. Fosfolipidele continute in ouale de gaina ajuta la eliminarea toxinelor din ficat.
5. Riscul bolilor cardiovasculare este redus: In ciuda opiniilor precedente, noi cercetari au aratat ca colesterolul din oua este echilibrat cu fosfatide, deci nu dauneaza sanatatii noastre. De asemenea, inhiba productia de colesterol a organismului. Ouale contin acizi omega-3 care reduc nivelurile de trigliceride, reducand astfel riscul bolilor cardiovasculare.
6. Incepeti sa slabiti: Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca, daca combinati o dieta cu continut scazut de calorii cu consumul de oua de gaina la micul dejun, veti pierde in greutate de doua ori mai repede. Un astfel de mic dejun va satura mult timp, permitandu-va sa reduceti cantitatea de alimente consumate intr-o zi.
7. Reduce riscul de can.cer: Colina, care este atat de necesara pentru creier, reduce, de asemenea, riscul de cancer. Conform rezultatelor unui studiu, pentru femeile a caror dieta zilnica in adolescenta a inclus oua, riscul de a dezvolta cancer de san a scazut cu 18%.
8. Sunt utile in planificarea copiilor: Vitaminele B, de asemenea, iau parte la formarea hormonilor sexuali. Vitamina B9 are un alt nume: acid folic. Cu ajutorul acestuia se formeaza celulele rosii si tubul neural al fatului, iar riscul de intarziere mentala a copilului este redus. De aceea vitamina B9 este atat de necesara pentru femei in timpul planificarii sarcinii. 1 ou de gaina contine 7,0 mcg de vitamina.
9. Procesul de imbatranire incetineste: Acest lucru este evident din cercetarile efectuate de oamenii de stiinta olandezi. La 87% dintre femeile cu varsta cuprinsa intre 35 si 40 de ani, petele de varsta au disparut si pielea a fost ridicata. La barbati, ridurile din jurul ochilor se inclestau.