Numărul deceselor cauzate de COVID crește dramatic în Noua Zeelandă, în ciuda vaccinării pe scară largă

0
76

Gradul ridicat de vaccinare împotriva Covid-19 și restricțiile drastice din Noua Zeelandă par să nu ofere prea multă protecție, deoarece noul val Omicron care afectează țara are ca rezultat un număr record de decese.

În săptămâna care s-a încheiat la 16 iulie s-au înregistrat 151 de decese cauzate de virus. Cel mai mare număr de decese săptămânale înregistrat înainte de această perioadă a fost de 115, în timpul unui vârf din luna martie, arată datele Ministerului Sănătății. Astfel, rata actuală a mortalității în această țară este de două ori mai mare decât în Marea Britanie și de patru ori mai mare decât în SUA.

Sub-varianta BA.5 a Omicron este cea care domină actualul val de coronavirus. Alte 64.780 de cazuri au fost confirmate săptămâna trecută, deși autoritățile spun că cifra reală ar fi mult mai mare.

Prezentată cândva ca o dovadă a faptului că este posibilă combaterea virusului, reacția rapidă a Noii Zeelande la pandemie și izolarea sa geografică i-au permis acesteia să scape de consecințele pandemiei.

Guvernul lui Jacinda Ardern a renunțat anul trecut la politica "zero-Covid", după ce populația a fost în mare parte vaccinată, opt din zece persoane fiind acum vaccinate cu două doze.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.