Serviciul de Telecomunicații Speciale a făcut publică o conversație dintre un operator 112 și o fetiță de doar 10 ani care a vrut să-și salveze fratele. Deși de față se aflau și părinții micuților, singura speranță stătea în glasul copilei, care acum este dată ca exemplu de responsabilitate.
Fratele cu doar un an mai mare al fetiței din Oradea care a sunat la 112 nu se simțea deloc bine. Părinții nu puteau apela serviciul de urgență pentru că sunt persoane cu deficiențe de auz și vorbire. Așadar, singura speranță pentru ca băiatul să primească ajutor de la medici era glasul micuței de doar 10 ani. Iar fetița din Oradea a fost dată drept exemplu de către reprezentanții STS.
O fetiță de doar 10 ani din Oradea a sunat la 112 să-și salveze fratele. Conversația făcută publică de STS: “Părinții sunt acasă? / Da, dar sunt…”
Printr-o postare pe Facebook, STS redă conversația fetitei de cu operatorul 112.
“Care a fost cea mai importantă decizie pe care ai luat-o când aveai 10 ani?
Operator 112: 112, ce urgență aveți?
Fetița: Alo, bună ziua. Fratelui meu îi este rău, este palid și a vărsat de două ori.
Operator 112: Câți ani are?
Fetița: 11.
Operator 112: Pe tine cum te cheamă?
Fetița: M. E.
Operator 112: Câți ani ai?
Fetița: 10 ani.
Operator 112: Părinții tăi sunt acasă?
Fetița: Da, dar sunt surdomuți.
Operator 112: O să vorbesc la ambulanță, rămâi la telefon, să nu închizi.
O fetiță din Oradea a sunat la 112 atunci când fratele ei s-a simțit rău.
Încrezătoare și stăpână pe sine le-a spus operatorilor, ca un om mare, care este starea lui de sănătate.
Le-a mărturisit că părinții ei sunt persoane cu deficiențe de auz și vorbire. Iar ca fratele ei să primească ajutorul medical cât mai repede, a apelat ea la Serviciul de urgență. La indicațiile colegei noastre, operatoare STS a Centrului unic pentru apeluri de urgență Bihor, fetița a așteptat legătura cu serviciul de ambulanță, reușind să le ofere toate informațiile necesare.
Responsabilitatea nu vine neapărat odată cu vârsta. Uneori, vine din nevoia de a-i ajuta pe cei dragi aflați în pericol.
Apelul este dovada actului necondiționat de angajament luat de un copil de 10 ani pentru a-și salva fratele. Decizii mari chiar și pentru cei mici. Această fetiță a luat o decizie curajoasă și ne-a dat o lecție civică: știe să sune la 112 atunci când are o urgență.