O ieseanca a renuntat la jobul intr-o multinationala si a infiintat un start-up, cu bani de la stat. Afacerea care mergea ca unsa in perioada comunista renaste la Iasi

0
55

Femeia a vrut sa isi deschida o afacere si, dupa o perioada in care s-a informat, a depus un proiect • Spre surprinderea ei, a obtinut rapid finantarea de la bugetul de stat • Ieseanca a infiintat afacerea fiind ajutata de mama ei • "Daca nu ar fi avut mama aceasta meserie, cred ca ma gandeam de doua ori inainte sa o fac", sustine ieseanca

La fel ca in anii trecuti, in acest an a fost un interes enorm din partea iesenilor pentru accesarea fondurilor de la stat disponibile prin programul Start-Up Nation. Cei care au avut proiecte suficient de bune, care au adunat punctajul maxim, au semnat deja contractele de finantare si asteapta banii care vor veni in doua luni, cel tarziu.

In total, din cei aproximativ 500 de ieseni admisi la finantare, au semnat contractele aproximativ 100 de beneficiari. Unul dintre acestia este Mihaela Matache, care detine firma Aurelia Confashion SRL. Ieseanca, in varsta de 34 de ani, a lucrat intr-o multinationala si de cativa ani se gandeste sa isi deschida propriul bussines.

"Mama mea este confectionera si lucreaza de cand o stiu in firmele de confectii. Mai are cativa ani si iese la pensie. Am discutat cu ea si am zis ca daca reusesc sa iau punctaj maxim pe proiectul acesta si am sanse mari sa iau banii, sa o angajez si sa ne apucam de confectionat ce am zis eu ca se preteaza pe aceasta piata: seturi parinti-copii. Am vazut ca toti parintii sunt innebuniti dupa aceste seturi. Eu am o sora care imediat dupa ce a nascut a inceput sa se imbrace la fel cu fetita, cu nepoata mea. E dispusa sa dea multi bani numai pentru a avea aceeasi tinuta cu copilul. Eu am fost surprinsa cand m-au sunat de la centru sa ma anunte ca trebuie sa semnez contractul si ca am luat banii de la prima depunere. Mi-am dat demisia din companie ca sa ma ocup de acum de proiect, pentru ca nu puteam sa le fac pe amandoua", spune Mihaela Matache.

Continuarea pe bzi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.