O noua tehnica de stimulare a creierului si-a aratat beneficiile in ceea ce priveste memoria

0
53

Un nou studiu efectuat pe oameni demonstreaza potentialul imbunatatirii memoriei cu ajutorul unei tehnici non-invazive de stimulare a creierului in timpul somnului. Rezultatele vin de la un proiect care are miza de a intelege mai bine procesul consolidarii memoriei, care ar fi utila atat pentru pacienti, cat si pentru oamenii sanatosi.

Rezultatele au fost publicate in JNeurosci si provin de la un proiect finantat de Departamentul Apararii al SUA.

Transferul amintirilor de la hipocamp la neocortex, pentru stocare pe termen lung, este declansat de sincronizarea acestor parti ale creierului in timp somnului. Nicholas Ketz, Praveen Pilly si colegii de la Universitatea New Mexico au dorit sa imbunatateasca acest proces natural al reactivarii pe timp de noapte sau al reluarii neurale pentru a imbunatati memoria. Au realizat acest lucru cu ajutorul unei stimulari cu curent alternativ care se potriveste cu faza si frecventa oscilarii undelor in timpul somnului, scrie descopera.ro, care citeaza Science Daily.

Cercetatorii au gasit ca atunci cand participantii au primit aceste stimulari in timpul somnului, acestia au avut o performanta imbunatatita la testele de memorie comparativ cu grupul de control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.