Un preparat care se poate servi cald sau rece, dupa preferinte. Perfecti pentru persoanele care doresc sa manance sanatos, ardeii umpluti cu vinete nu sunt cu nimic mai prejos decat ardeii umpluti cu amestec de carne.
Ingrediente:
vanata1 bucata
ardei capia10 bucati
usturoi uscat2 capatani
rosie2 bucati
ulei de floarea-soarelui – 1 ceasca
patrunjel1 legatura
sare1 lingurita
Preparare:
Se spala bine 1 vanata mare, se taie rondele si se presara deasupra lor sare, sa dispara amareala specifica, iar dupa 15 minute se sterge fiecare felie cu un servet absorbant.
Se prajesc feliile de vanata in ulei de floarea soarelui incins, pe ambele parti, apoi se taie in fasiute foarte subtiri.
Separat se prajesc in ulei rosiile taiate cubulete marunte, apoi ardeii in tigaie si acestora li se indeparteaza pielitele si se taie capace.
Se amesteca fasiutele de vanata cu usturoi tocat marunt, cu rosiile si cu sare si se umplu ardeii cu acest amestec.
Se da vasul la cuptor 30 minute, la foc potrivit.
Se adauga verdeata tocata mare si se lasa la racit.
Se poate pune si piper sau boia iute pentru un gust mai picant. (sursa: ele.ro)