Obtinerea graului incoltit, dupa metoda Valeriu Popa

0
192

Se cumpara grau din ultima recolta. Se cerne prin sita, ca sa cada corpurile straine. Joi dimineata la ora 6 se pune la incoltit 1 kg de grau, intr-o oala smaltui­ta, cu o capacitate de 5 litri. Se spala cu apa rece pana se obtine o apa curata. Apoi, se umple oala cu apa limpede. Se pune intr-un loc ferit. 

La ora 14 si ora 22 se scurge apa in care a stat graul si se spala din nou, pana ramane iar apa curata. Se umple din nou oala si se lasa deoparte. Vineri la ora 6 se scurge apa si se transfera graul in strecuratoare. Se pune stre­curatoarea sub jet de apa. in timpul spalarii, nu amestecati graul. Spalarea sa dureze numai cateva secunde. Se va repeta din 8 in 8 ore, adica la orele 6 – 14 – 22, pana iese embrionul (coltul) de 2 mm si radacinile de 5 mm. Aceasta se obtine sambata pe la pranz sau, cel mai tarziu, seara. Cand se obtine marimea embrionului si a radacinii, se pune graul in sticle de lapte care se vor aco­peri cu dopuri, ca sa nu intre aerul, si se lasa la frigider. Din­tr-un kilogram de grau se ob­tine 1,5 kg de grau incoltit. Aceasta can­titate ajunge pentru o saptamana.

* Administrarea germenilor de grau se face dimineata, pe stomacul gol. Graul incoltit se da prin masina de tocat, dupa care se amesteca cu miere.
* Doza terapeutica la adulti este de 3-6 lin­guri pe zi; la copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi; la copiii de 2-6 ani, doza este de 1-3 lingurite pe zi.
* Pentru a observa primele efecte ale consumarii graului incoltit, trebuie sa treaca 3-4 saptamani. Stabilizarea efectelor apare, insa, dupa 2-3 luni si 6-12 luni, in cazul persoanelor devitalizate sau care sufera de afectiuni grave. sursa: formula-as.ro