Se cumpara grau din ultima recolta. Se cerne prin sita, ca sa cada corpurile straine. Joi dimineata la ora 6 se pune la incoltit 1 kg de grau, intr-o oala smaltuita, cu o capacitate de 5 litri. Se spala cu apa rece pana se obtine o apa curata. Apoi, se umple oala cu apa limpede. Se pune intr-un loc ferit.
La ora 14 si ora 22 se scurge apa in care a stat graul si se spala din nou, pana ramane iar apa curata. Se umple din nou oala si se lasa deoparte. Vineri la ora 6 se scurge apa si se transfera graul in strecuratoare. Se pune strecuratoarea sub jet de apa. in timpul spalarii, nu amestecati graul. Spalarea sa dureze numai cateva secunde. Se va repeta din 8 in 8 ore, adica la orele 6 – 14 – 22, pana iese embrionul (coltul) de 2 mm si radacinile de 5 mm. Aceasta se obtine sambata pe la pranz sau, cel mai tarziu, seara. Cand se obtine marimea embrionului si a radacinii, se pune graul in sticle de lapte care se vor acoperi cu dopuri, ca sa nu intre aerul, si se lasa la frigider. Dintr-un kilogram de grau se obtine 1,5 kg de grau incoltit. Aceasta cantitate ajunge pentru o saptamana.
* Administrarea germenilor de grau se face dimineata, pe stomacul gol. Graul incoltit se da prin masina de tocat, dupa care se amesteca cu miere.
* Doza terapeutica la adulti este de 3-6 linguri pe zi; la copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi; la copiii de 2-6 ani, doza este de 1-3 lingurite pe zi.
* Pentru a observa primele efecte ale consumarii graului incoltit, trebuie sa treaca 3-4 saptamani. Stabilizarea efectelor apare, insa, dupa 2-3 luni si 6-12 luni, in cazul persoanelor devitalizate sau care sufera de afectiuni grave. sursa: formula-as.ro