Șofer cu dreptul de a conduce suspendat și cu permis de conducere fals, descoperit în trafic de polițiștii de frontieră ieșeni

0
72

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași efectuează cercetări în privinţa unui tânăr cu cetățenie R. Moldova aflat la volan, deși avea dreptul de a conduce suspendat, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 6 noiembrie, în jurul orei 16.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localității Cilibiu, comuna Golăiești, jud. Iași, un autoturism marca Volkswagen, cu număr de înmatriculare provizoriu, specific județului Iași, condus de un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 28 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat alături de pașaportul biometric și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În urma verificărilor specifice efectuate s-a concluzionat că tânărul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat, deoarece a fost surprins la volan sub influența băuturilor alcoolice.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere prezentat la control în urmă cu 3 ani, din Rusia, contra sumei de 200 euro, de la un cetățean cunoscut pe internet, ale cărui date nu le cunoaşte.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea unui vehicul având dreptul de conducere suspendat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.