Oficial BNR: ‘Românii vor avea rate și mai mari la bănci, este o certitudine’

0
80

Cristian Popa, membru al Consiliului de Administraţie al BNR, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că ratele românilor vor crește cu certitudine.

„Vedem o iarnă complicată (…) Vom vedea efecte din ce în ce mai vizibile ale măsurilor de politică monetară și aici știm cu toții și este un subiect amplu dezbătut faptul că indicele IRCC va crește. Este o certitudine că va crește. Prin definiția lui are o întârziere de până la 6 luni, deci vor vedea românii și rate mai mari la bănci. Aceste creșteri de dobândă nu le facem din plăcere. Le facem din necesitate. Vor afecta buzunarul românilor, asta este o certitudine”, a afirmat Cristian Popa.

„Avem empatie față de cei cu credite, înțelegem. Și unii dintre noi au credite, însă acesta este medicamentul pe care politica monetară îl are pentru inflație, creșterea dobânzilor și asta facem. Căutăm acest echilibru. Creșterea dobânzilor este medicamentul pentru inflație. Dacă dăm prea puțin, dacă creștem prea puțin dobânzile, atunci nu vindecăm boala. Dacă dăm prea mult medicament, atunci avem efecte secundare. Noi căutăm acest echilibru. Inflația îi afectează pe toți românii. Creșterea dobânzilor îi afectează pe cei cu credite. Sunt mult mai mulți români în România decât românii care au credite. Noi trebuie să ne gândim la toată lumea și să nu lăsăm inflația să devină rampantă și asta facem”, a adăugat acesta.

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.